RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lilek plněný kuskusem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lilek plněný kuskusem, recepty Lilek plněný kuskusem, Lilek, plněný, kuskusem


Recept na Lilek plněný kuskusem

Recept na Lilek plněný kuskusem je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Lilek plněný kuskusem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 lilek, 1 cuketa, 1 sáček sojového granulátu (nebo klasické mleté maso), 1 masox, 2 rajčata, 1 paprika, česnek, sůl, pepř, provensálské koření, olej, kečup, sójová omáčka, sýr.

Lilek plněný kuskusem
Zvětšit obrázek

Recept na Lilek plněný kuskusem

Recept na Lilek plněný kuskusem:
Lilek a cuketu podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme stranou. Rozkrojený lilek zevnitř osolíme a necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem. Mezitím si podle návodu na obale připravíme sojový granulát (s masoxem chutná jako mleté maso). Kuskus připravíme podle návodu na obale nebo podle http://www.toprecepty.cz/recept/3028-kuskus---zakladni-priprava/. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme pokrájenou dužinu z lilku a cukety, zakápneme sójovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme jak máme rádi, přidáme pokrájenou papriku. Po chvíli přidáme scezený sójový granulát, pokrájená rajčata, podle chuti přidáme 2-3 lžíce kečupu a pokrájený nebo rozmačkaný česnek. Když je všechna zelenina měkká a chutě se spojí, sundáme z ohně a do směsi vmýcháme připravený spařený kuskus. Vydlabané cukety a lilek potřeme česnekem nebo pokořeníme (např. provensálské koření, koření na grilovanou zeleninu), naplníme směsí, pokud máme směsi hodně, dáme jí i volně do pekáče. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 20min. Pak poklademe libovolným sýrem a ještě 5 minut zapékáme, aby se sýr roztekl.

Poznámka k receptu na Lilek plněný kuskusem:
Je možné připravit i s mletým masem, ale potom se musí nejprve orestovat maso a až pak postupně přidávat zeleninu. Lilek jsem nestihla vyfotit, jak rychle zmizel :-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek plněný kuskusem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aanicka (Anna Kubincová)
  • Datum vložení: 14.10.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 1 lilek, 1 cuketa, 1 sáček sojového granulátu (nebo klasické mleté maso), 1 masox, 2 rajčata, 1 paprika, česnek, sůl, pepř, provensálské koření, olej, kečup, sójová omáčka, sýr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek plněný kuskusem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek plněný kuskusem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek plněný kuskusem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist