RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Líčka pečená na dezertním víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Líčka pečená na dezertním víně, recepty Líčka pečená na dezertním víně, Líčka, pečená, na, dezertním, víně


Recept na Líčka pečená na dezertním víně

Recept na Líčka pečená na dezertním víně je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Líčka pečená na dezertním víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800 g hovězích líček 300 g nastrouhané kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer) 4 velké cibule nakrájené nahrubo 250 ml dezertního vína Kagor 150 ml červeného vína (zde Cabernet) 4 lžíce sádla 2 lžíce hnědého cukru 2 bobkové listy, 4 kuličky jalovce, nového koření a celého pepře po lžičce rozmarýnu a tymiánu asi 300 ml hovězího vývaru sůl, pepř 1 lžíce másla, 3 lžíce oleje.

Líčka pečená na dezertním víně
Zvětšit obrázek

Recept na Líčka pečená na dezertním víně

Recept na Líčka pečená na dezertním víně:
Maso oblaníme a nakrájíme ne větší kousky (asi 5 x 5 cm). Na noc naložíme do oleje spolu s bobkovým listem, jalovcem, novým kořením a celým pepřem. Druhý den koření odložíme stranou a maso zprudka opečeme na sádle, aby se zatáhlo a vložíme do pekáče spolu se vším kořením. Cibuli spolu s kořenovou zeleninou opečeme mírně dozlatova. Nakonec přidáme hnědý cukr, a chvilku počkáme až lehce zkaramelizuje. Maso v pekáči zasypeme cibulí, přidáme rozmarýn,tymián, pepř a sůl. Zalijeme vínem a čtvrtinou vývaru. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání a míchání do změkntí masa - až tři hodiny. Maso pak vyjmeme i s celým kořením a vše, co nám zbylo v pekáči, propasírujeme sítem. Vzniklou budoucí omáčku krátce povaříme, v případě potřeby lehce rozředíme vývarem a dochutíme. Nakonec do ní vložme maso, prohřejeme a vypneme. Nakonec přidáme máslo a podáváme s bramborovou kaší, brambory, bramborovým knedlíkem atd.

Poznámka k receptu na Líčka pečená na dezertním víně:
Kagor - sladké kořeněné víno dnes vyráběné z odrůdy Cabernet v Moldávii, původem z Francie. Můžeme nahradit portským.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Líčka pečená na dezertním víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 26.03.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 800 g hovězích líček 300 g nastrouhané kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer) 4 velké cibule nakrájené nahrubo 250 ml dezertního vína Kagor 150 ml červeného vína (zde Cabernet) 4 lžíce sádla 2 lžíce hnědého cukru 2 bobkové listy, 4 kuličky jalovce, nového koření a celého pepře po lžičce rozmarýnu a tymiánu asi 300 ml hovězího vývaru sůl, pepř 1 lžíce másla, 3 lžíce oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na líčka pečená na dezertním víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Líčka pečená na dezertním víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Líčka pečená na dezertním víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist