RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lehké krémy na dort či řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lehké krémy na dort či řezy, recepty Lehké krémy na dort či řezy, Lehké, krémy, na, dort, či, řezy


Recept na Lehké krémy na dort či řezy

Recept na Lehké krémy na dort či řezy je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Lehké krémy na dort či řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Suroviny dám tentokrát k postupu, aby se to lépe četlo:.

Lehké krémy na dort či řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Lehké krémy na dort či řezy

Recept na Lehké krémy na dort či řezy:
1) 2 40% šlehačky 2 ztužovače 2 polotučné tvarohy vanilka cukr podle chuti Šlehačky dotuha ušleháme a opatrně vmícháme do oslazenbého tvarohu s vanilkou. Můžeme přidat další vůně podle vlastní fantazie - např. k jahodám přidávám 2 lžíce nasekané meduňky a z půl limetky šťávu a kůru naškrábanou na tenké vlásky. Vydrží i do druhého dne. 2) 1 šlehačka 40%, 1 ztužovač, 3 dcl jogurtu, cukr, 2,5 dcl ovocné šťávy, želatina plátky 1 dkg. Želatinu nacháme nabobtnat v ovocné šťávě a pak ji rozpustíme. Nesmí se vařit. Vmícháme do jogurtu a do toho opatrně vmícháme tuhou šlehačku. Osladíme, příp. ovoníme podle chuti. Před zdobením, necháme chvíli houstnout v lednici. Pokud chceme bílý krém, nabobtnáme želatinu ve lžíci vody, vlijeme do 2dcl studeného mléka a dál postupujeme stejně. 3) 2 šlehačky 40%, 1 ztužovač, 10dkg hořké čokolády (třeba 70%), 1dkg plátkové želatiny, 2,5dcl mléka. V mléce rozpustím čokoládu, nesladím a nechám vychladnout, šlehačky dotuha ušlehám, želatinu nabobtnanou ve vodě rozpustím, vmíchám od studeného mléka s čokoládou a pak opatrně vmíchávám do šlehačky. Čokoládu je možné vynechat a krém ochutit třeba rozpustnou kávou, rozmixovaným ovocem, vaječným koňakem, griotkou ap. Čokoládový krém je tak tuhý, že se dá krájet, používám na pařížský dort. 4) Na slepování laskonek a pusinek, obyčejné piškoty, ovocné košíčky ap. používám jen ochucenou šlehačku. Vždycky používám 40% a dávám ztužovač, protože pak v lednici vydrží i dva dny a neroztéká se. Krémy s želatinou je dobré lít na korpus, kolem kterého dáme kruh z dortové formy, který dobře přiskneme k podložce. Pak vlijeme krém, dáme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Ráno dort objedeme nožem s kulatou špičkou, odstraníme kruh a dort dozdobíme. Pokud na želatinu dáváme ještě polevu, necháme jí chvíli zchladnout a reději pracujeme s hustší polevou, než aby se nám krém od horké polevy roztekl a dort ztratil tvar. Fotky přidám, až budu něco péct.

Poznámka k receptu na Lehké krémy na dort či řezy:
AHoj, můžu se zeptat zda se vám to někomu třeba nesrazilo? díky

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lehké krémy na dort či řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: opuncie
  • Datum vložení: 05.08.2009
  • Počet porcí: 4 bagety asi po 350g
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Suroviny dám tentokrát k postupu, aby se to lépe četlo:
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lehké krémy na dort či řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lehké krémy na dort či řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lehké krémy na dort či řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist