RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí, recepty Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí, Lehká, polévka, ze, syrovátky, podmáslí


Recept na Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí

Recept na Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
0,5 l syrovátky 1 l podmáslí 0,5 l vývaru (já měla zeleninový) Na olejovou jíšku:- 1 cibule +mouka + 50g oleje na jíšku 2 syrové brambory 2 vařená vejce na tvrdo (na strávníka počítáme půl vejce) 1 jarní cibulka, bylinky dle vlastního výběru (kopr, libeček, pažitka…) Koření Houbová variace (Natura, z Albertu) – dle chuti – asi 1 KL – nesmí přebít chuť syrovátky, složení viz POZN..

Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí
Zvětšit obrázek

Recept na Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí

Recept na Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí:
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mouku tak, aby vznikla velmi hustá směs, stále ale mícháme, aby se to nepřipálilo. Vlijeme asi 1 dcl vývaru, mícháme do hladka, vznikne nám hustá kaše. Při mírné teplotě prováříme 5 min. Pak vlijeme zbylý vývar, rozmícháme do hladka a vhodíme nakrájené brambory na drobné kostky. Za občasného míchání vaříme 10 min., vlijeme syrovátku, okořeníme a vaříme, spíš jen perlíme, při nízké teplotě cca 7 min. Vlijeme podmáslí, jen prohřejeme, už nevaříme!!!!! Část jarní cibulky a bylinek vhodíme do celého hrnce s polévkou, část si necháme na talíř. Tam každému na polévku dáme plátky vejce, bylinky, cibulku. Polévka má velmi lahodnou, nakyslou osvěžující chuť. Zasytí, ale není nijak těžká, naopak. Potřebovala jsem zlikvidovat syrovátku a inspiroval mě recept Bibinky, který přidávám do podobných.

Poznámka k receptu na Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí:
Já dělala olejovou jíšku, je ale možné udělat i z tuku. Počet brambor i vařených vajec si samozřejmě každý může upravit, já ji nechtěla dělat moc sytou. Složení koření Houbové variace: suš.cibule, česnek, majoránka, černý pepř, mrkev, tymián, oregáno kopr, petrželka, rozmarýn, bobkový list, kurkuma

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 17.09.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 0,5 l syrovátky 1 l podmáslí 0,5 l vývaru (já měla zeleninový) Na olejovou jíšku:- 1 cibule +mouka + 50g oleje na jíšku 2 syrové brambory 2 vařená vejce na tvrdo (na strávníka počítáme půl vejce) 1 jarní cibulka, bylinky dle vlastního výběru (kopr, libeček, pažitka…) Koření Houbová variace (Natura, z Albertu) – dle chuti – asi 1 KL – nesmí přebít chuť syrovátky, složení viz POZN.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lehká polévka ze syrovátky a podmáslí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist