|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Ledvinky jinak...Recept na Ledvinky jinak... je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
        K přípravě Ledvinky jinak... budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 3-4 ledvinky  100 g anglické slaniny  2 cibule  3 větší stroužky česneku  100 g hlívy ústřičné  kousek pórku  1 zelená kapie  1 rajče  1 lžička provensálských bylinek  1 lžička  vegety  petrželka  trošku olivového oleje  pepř  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Ledvinky jinak...Recept na Ledvinky jinak...:Ledvinky si očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do cedníku a propláchneme několikrát v horké vodě, necháme okapat.Na proužky nakrájenou cibuli si orestujeme na oleji a nakrájené anglické slanině, až je trošku do hněda, přidáme připravené ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě na mírné teplotě. V polovině dušení přidáme ostatní ingredience krom pažitky-na proužky hlívu ústřičnou, papriku, česnek, pórek a rajče na plátky,posypeme provensálskýma bylinkama,vegetou,opepříme a osolíme je-li třeba(já nesolila, vegeta je slaná dost),zalijeme horkou vodou a dusíme, až je vše dostatečně měkké, ale ne rozvařené! Kdo má rád omáčky hustší, přidá trochu jíšky, nebo rozředí Solamyl v troše vody a zalije tím ledvinky. Po udušení přidáme nasekanou petrželku.
 
 Poznámka k receptu na Ledvinky jinak...:
 U nás jsou to bezkonkurenční ledvinky, stále jsem je vylepšovala, zkoušela a tyhle nás oslovili úplně nejvíc.  Krom nich dělám ještě plněné ledvinky(taky dobré) a recept je tady k dispozici.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ledvinky jinak..., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Bibinka  (Janinka)                      Datum vložení: 05.06.2009                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností 
                      Suroviny: 3-4 ledvinky  100 g anglické slaniny  2 cibule  3 větší stroužky česneku  100 g hlívy ústřičné  kousek pórku  1 zelená kapie  1 rajče  1 lžička provensálských bylinek  1 lžička  vegety  petrželka  trošku olivového oleje  pepř  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ledvinky jinak...,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ledvinky jinak... - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ledvinky jinak...
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |