RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ledovky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ledovky, recepty Ledovky, Ledovky


Recept na Ledovky

Recept na Ledovky je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné. K přípravě Ledovky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
360 g hladké mouky, 250 g škrobu (kukuřičný, bramborový), 300 g práškového cukru, 350 g másla, 6 lžic mléka, 2 vejce, vanilka, 1/2 prášku do pečiva. na náplň: 300 g másla, 2 dl 12% smetany, 5 lžic práškového cukru, 5 cl (velkého panáka) rumu. na polevu: 2 čokolády na vaření (nebo lepší), 2 ledové kaštany(čoko tyčinka), 50 g másla, 2 lžíce horké vody, oloupané mandle na ozdobu..

Ledovky
Zvětšit obrázek

Recept na Ledovky

Recept na Ledovky:
Sypké suroviny dobře promícháme, přidáme máslo, vejce a mléko, vypracujeme hladké těsto, necháme 2 hodiny odležet. Z těsta vyválíme plát 2 mm silný, vykrajujeme (srdíčka, vějířky, kolečka) a pečeme v mírně vyhřáté troubě do bleda, vychladlé spojíme krémem, potřeme polevou do níž vmáčkneme mandle podle fantazie. Náplň: chladné máslo z ledničky nakrájíme na 1/2 cm plátky, zasypeme cukrem, přidáme rum, případně vanilkovou esenci a šlehačem nejprve rozmělníme, následně se spojí v nevzhlednou hmotu, teď pozvolna přidáváme horkou smetanu(80-95°c) a krém se postupně vyhladí a nakonec bude jako nadýchaná pěna. Poleva: čokolády s máslem rozpustíme ve vodní lázni, mícháme do hladka, pak přidáme postupně vodu, která polevu vyleští.

Poznámka k receptu na Ledovky:
Nejlepší vánoční cukroví, co jsem loni dělala

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ledovky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kralka005 (Ivana Králová)
  • Datum vložení: 19.12.2010
  • Počet porcí: 1-10 podle apetitu(asi100ks)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
  • Suroviny: 360 g hladké mouky, 250 g škrobu (kukuřičný, bramborový), 300 g práškového cukru, 350 g másla, 6 lžic mléka, 2 vejce, vanilka, 1/2 prášku do pečiva. na náplň: 300 g másla, 2 dl 12% smetany, 5 lžic práškového cukru, 5 cl (velkého panáka) rumu. na polevu: 2 čokolády na vaření (nebo lepší), 2 ledové kaštany(čoko tyčinka), 50 g másla, 2 lžíce horké vody, oloupané mandle na ozdobu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ledovky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ledovky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ledovky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist