RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony, recepty Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony, Lasagne, vepřovým, masem, listovým, špenátem, žampio


Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony

Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
lasagne 500 g vepřové pečeně svazek listového špenátu 10 žampionů 1 cibule 3 stroužky česneku 200 g nastrouhaného, nebo plátkového sýra ( eidam, gouda, parmazán... ) 1/2 lžičky provensálského koření 1/2 lžičky tymiánu sůl pepř olivový olej na bešamel: 50 g másla 50 g hladké mouky 500 ml mléka špetka muškátového oříšku.

Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony
Zvětšit obrázek

Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony

Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony:
Špenátové listy propláchneme a dáme je asi na dvě minutky spařit do vroucí vody. Přendáme do cedníku a prolijeme studenou vodou. Dále si připravíme bešamel. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a uděláme řídkou jíšku. Po částech přiléváme mléko a přidáme špetku muškátového oříšku. Za stálého míchání pečlivě provaříme, až vznikne hustá kaše. Na dvou lžících olivového oleje osmažíme proužky cibule do zlatova a poté přidáme maso, nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme a ze všech stran ho opečeme. Přidáme plátky česneku a očistěné a na kousky nakrájené žampiony. Ještě krátce opečeme a pak už jenom vmícháme špenát, překrájený na malé kousky, provensálské koření a tymián. Dno zapékací nádoby potřeme bešamelem a naskládáme vedle sebe plátky těstovin. Na ně navršíme masovou směs, potřeme bešamelem a další vrstva jsou opět lasagne. Stále stejně opakujeme. Poslední vrstvou jsou lasagne, potřené bešamelem a posypané sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut, zkrátka do zezlátnutí sýra a změknutí lasagní.

Poznámka k receptu na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony:
To je opravdu přímo žravé fotoa recept je lákavý+

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: dzungila (Andrea)
  • Datum vložení: 30.06.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: lasagne 500 g vepřové pečeně svazek listového špenátu 10 žampionů 1 cibule 3 stroužky česneku 200 g nastrouhaného, nebo plátkového sýra ( eidam, gouda, parmazán... ) 1/2 lžičky provensálského koření 1/2 lžičky tymiánu sůl pepř olivový olej na bešamel: 50 g másla 50 g hladké mouky 500 ml mléka špetka muškátového oříšku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist