RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem, recepty Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem, Lasagne, kapustou, sýrovým, bešamelem


Recept na Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem

Recept na Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
12 plátků lasagní (podle velikosti zapékací mísy, aby vznily aspoň tři vrstvy těstovin) 400 g mletého masa (směs nebo jen hovězí) asi 9 velkých kapustových listů (kapustu obyčeknou, ne kadeřavou) 1 velký rajský protlak nebo 1 konzerva pasírovaných rajčat 2 stroužky rozmačkaného česneku 300 ml vývaru (masový či zeleninový, event. voda) sůl, oregano, tymián, pepř podle chuti, případně troška cukru 4 lžíce parmazánu Bešamel: 5 dkg másla 3 lžíce hladké mouky 600 ml mléka 4 lžíce parmazánu muškátový květ nebo oříšek, sůl, bazalka.

Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem
Zvětšit obrázek

Recept na Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem

Recept na Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem:
Příprava kapusty: Kapustové listy omyjeme, vyřízneme tvrdý střed a na páře vaříme asi 10 minut. Masovo-rajčatová směs: Maso opečeme na oleji, když zbělá, přilijeme protlak (konzervovaná rajčata). Podlijeme, přidáme koření a česnek, osolíme, případně osladíme a provaříme asi 15 minut. Průběžně podléváme - mělo by nám vzniknout větší množství směsi, protože lasagně v pekáči nesmějí být suché. Bešamel: Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Světlou jíšku zalijeme postupně mlékem, řádně rozmícháme a provaříme za stálého míchání asi 15 minut. Přidáme sůl, špetku muškátového květu (oříšku) a bazalku. Odstavíme a přisypeme ještě 3 - 4 lžíce strouhaného parmazánu. Dno zapékací mísy lehce vytřeme olejem, položíme na ni první vrstvu kapusty, zalijeme několika lžícemi masovo-rajčatové směsi, pak plátky lasagní a trochou bešamelu. Pokračujeme další vrstvou - lasagne, masová směs, kapusta, bešamel. Ve třetí vrstvě postup opakujeme. Nakonec položíme poslední plátky lasagní, zalijeme je trochou masovou směsí, poklademe posledními listy kapusty a ty ještě lehce potřeme směsí z rajčat a masa. Pečeme v troubě při 160°C asi 30 - 40 minut, ke konci posypeme parmazánem a troubu vypneme. Podáváme horké, výborné jsou se salátem z listové zeleniny.

Poznámka k receptu na Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem:
Místo kapusty můžete použít i na páře připravenou a pak nasekanou brokolici, stejně jako špenátové listy (ty ale použijeme syrové a až do druhé vrsty).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 03.12.2013
  • Počet porcí: 6 - 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: 12 plátků lasagní (podle velikosti zapékací mísy, aby vznily aspoň tři vrstvy těstovin) 400 g mletého masa (směs nebo jen hovězí) asi 9 velkých kapustových listů (kapustu obyčeknou, ne kadeřavou) 1 velký rajský protlak nebo 1 konzerva pasírovaných rajčat 2 stroužky rozmačkaného česneku 300 ml vývaru (masový či zeleninový, event. voda) sůl, oregano, tymián, pepř podle chuti, případně troška cukru 4 lžíce parmazánu Bešamel: 5 dkg másla 3 lžíce hladké mouky 600 ml mléka 4 lžíce parmazánu muškátový květ nebo oříšek, sůl, bazalka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lasagne s kapustou a sýrovým bešamelem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist