RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lasagne podle Kroupovky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lasagne podle Kroupovky, recepty Lasagne podle Kroupovky, Lasagne, podle, Kroupovky


Recept na Lasagne podle Kroupovky

Recept na Lasagne podle Kroupovky je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Lasagne podle Kroupovky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 balíček lasagnových plátů, olej, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 400 g mletého masa (mix), 20 dkg tvrdého sýra, 1 rajský protlak, sušená bazalky, sůl, mletý pepř, 1/3 pórku, 2 zelené papriky, oregáno, olej, 1 konzerva sterilovaných rajčat..

Lasagne podle Kroupovky
Zvětšit obrázek

Recept na Lasagne podle Kroupovky

Recept na Lasagne podle Kroupovky:
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou jednu cibuli, přidáme maso, česnek, koření a opečeme. Potom přidáme rajský protlak a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku. Na druhé pánvičce si na oleji orestujeme cibuli, pokrájený pórek a proužky papriky. Okořeníme, přidáme oregáno s bazalkou a necháme změknout. Otevřeme konzervu s rajčaty, které pokrájíme na širší plátky a rajský nálev ochutíme solí, cukrem a bazalkou. Na dno zapékací mísy dáme trochu masové omáčky a na ni lasagne. Přimáčkneme je a zakápneme rajským přelivem. Na každou novou vrstvu nastrouháme kousek tvrdého sýra, slouží nám jako lepidlo. Takto vrstvy masové i zeleninové střídáme, občas proložíme plátky rajčat a končíme plátkem lasagne . Tu posypeme strouhaným sýrem, přiklopíme víkem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 20 minut. Pak odkryjeme a dopečeme ještě 10 minut v troubě do zlatova. Po vytažení z trouby necháme asi ¼ hodiny odstát a pak krájíme na porce.

Poznámka k receptu na Lasagne podle Kroupovky:
Dělám je pokaždé s malou obměnou, do dvou stejných bych se asi netrefila.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lasagne podle Kroupovky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kroupovka (Květa)
  • Datum vložení: 30.07.2010
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: 1 balíček lasagnových plátů, olej, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 400 g mletého masa (mix), 20 dkg tvrdého sýra, 1 rajský protlak, sušená bazalky, sůl, mletý pepř, 1/3 pórku, 2 zelené papriky, oregáno, olej, 1 konzerva sterilovaných rajčat.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lasagne podle kroupovky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lasagne podle Kroupovky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lasagne podle Kroupovky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist