RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lasagne con carne macinata

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lasagne con carne macinata, recepty Lasagne con carne macinata, Lasagne, con, carne, macinata


Recept na Lasagne con carne macinata

Recept na Lasagne con carne macinata je zařazen v kategorii těstoviny. K přípravě Lasagne con carne macinata budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
12 plátů lasagní 0,5 l rajčatové šťávy (né protlak) 0,5 kg rajčat (nejlépe masitých bez jadýrek) 0,5 kg mletého masa (vepřové/hovězí) 1 středně velká cibule 2 stroužky česneku 1 pl sušené bazalky (zarovnaná) nebo hrstku čerstvých lístků pokrájených 70 g másla 70 g hladké mouky 200 ml mléka špetka muškátového oříšku 100g parmigiano-reggiano nebo jiný sýr parmazánového typu (gran moravia) sůl pepř olivový olej.

Lasagne con carne macinata
Zvětšit obrázek

Recept na Lasagne con carne macinata

Recept na Lasagne con carne macinata:
V hlubší pánvi si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté, které rozmícháme a necháme zatáhnout. Přihodíme pokrájená oloupaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, zalejeme vodou a necháme dusit dokud rajčata nebudou měkká. Mezi tím si můžeme do rendlíčku připravit bešamel (máslo rozehřejeme, přisypeme mouku a necháme zapražit. Za stálého míchání metličkou přiléváme mléko dokud nám nevznikne hladká omáčka. Pak už jen dáme špetku muškátového oříšku nebo květu.) Když jsou rajčata měkká přilijeme rajčatovou šťávu, dosolíme a dopepříme. Pokud se vám zdá kyselá můžete dosladit cukrem. Do pekáčku na dno nalijeme slabší vrstvu rajčatové omáčky, naskládáme vrstvu lasagní pak zase vrstvu rajčatové omáčky, vrstvičku bešamelu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Postup opakujeme. Poslední vrchní vrstva je z bešamelu. Dáme do trouby na 180 na 35 - 40 minut.

Poznámka k receptu na Lasagne con carne macinata:
Když budete mít doma vývar (zeleninový nebo masový)použijte ho na dušení rajčat místo vody. Celkově tu chuť vytáhne o level výš. Nebo používám demiglace, když nemám vývar, ale není to nutné. Rajčatová omáčka by měla být řidší aby se nám pasta dobře nasákla a nebyla tvrdá.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lasagne con carne macinata, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jirkacz
  • Datum vložení: 08.07.2013
  • Počet porcí: 3-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Těstoviny
  • Suroviny: 12 plátů lasagní 0,5 l rajčatové šťávy (né protlak) 0,5 kg rajčat (nejlépe masitých bez jadýrek) 0,5 kg mletého masa (vepřové/hovězí) 1 středně velká cibule 2 stroužky česneku 1 pl sušené bazalky (zarovnaná) nebo hrstku čerstvých lístků pokrájených 70 g másla 70 g hladké mouky 200 ml mléka špetka muškátového oříšku 100g parmigiano-reggiano nebo jiný sýr parmazánového typu (gran moravia) sůl pepř olivový olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lasagne con carne macinata, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lasagne con carne macinata - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lasagne con carne macinata

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist