RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami, recepty Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami, Kynutý, pletenec, tvarohem, švestkami


Recept na Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami

Recept na Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 300 g polohrubé mouky, 40 g cukru, 50 g Hery, 1/2 sklenky mléka - t.j. asi 100 - 150 ml, 1 lžíce rumu, 1 vejce, špetka soli, 2/3 balíčku sušeného droždí nebo přiměřeně čerstvého Náplň: 400 g švestek, 250 g tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce cukru moučky, 2 lžíce rumu, 2 - 3 lžíce škrobu (podle hustoty tvarohu),šťáva a kůra z půl citrónu Na povrch: 1 vejce, asi 3 lžíce mandlových lupínků.

Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Zvětšit obrázek

Recept na Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami

Recept na Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami:
Do vlažného mléka dáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek a ostatní přísady a vypracujeme pružné těsto. Necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Já jsem těsto udělala v pekárně, jen jsem o 40 minut zkrátila dobu kynutí. Vykynuté těsto vyválíme na obdélník 30 x 40 cm. Na těstě si naznačíme třetiny a kraje z obou stran nařežeme na pásky. Do prostřední třetiny navršíme náplň a střídavě ze stran překládáme pásky přes sebe. Hotový pletenec pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. V troubě rozehřáté na 200 stupňů pečeme dozlatova asi 30-40 minut. Příprava náplně: vejce krátce našleháme s cukry a rumem, přidáme tvaroh, citrónovou kůru i šťávu, dobře promívháme, podle potřeby zahustíme škrobem a nakonec vmícháme nakrájené švestky.

Poznámka k receptu na Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami:
Kdysi dávno, krátce po svatbě mi tchýně darovala starou německou kuchařku. Občas v ní zalistuju, vyberu si recept, přeložím a vyzkouším. Tenhle je jeden z nich.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Angel 666
  • Datum vložení: 21.10.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto: 300 g polohrubé mouky, 40 g cukru, 50 g Hery, 1/2 sklenky mléka - t.j. asi 100 - 150 ml, 1 lžíce rumu, 1 vejce, špetka soli, 2/3 balíčku sušeného droždí nebo přiměřeně čerstvého Náplň: 400 g švestek, 250 g tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce cukru moučky, 2 lžíce rumu, 2 - 3 lžíce škrobu (podle hustoty tvarohu),šťáva a kůra z půl citrónu Na povrch: 1 vejce, asi 3 lžíce mandlových lupínků
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý pletenec s tvarohem a švestkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist