RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč, recepty Kynutý nekynutý rebarborový koláč, Kynutý, nekynutý, rebarborový, koláč


Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Kynutý nekynutý rebarborový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Mouka hladká 500 g, Hera 250 g, cukr kostka 10 ks, vejce 1 ks, žloutek 1 ks, droždí čerstvé 1 ks (42g), mléko 250 ml, sůl špetka. Bílek na pomazání koláčů. Žmolenka - hrubá mouka, cukr krupice, máslo. Náplně - tvarohová, maková, jablečná, marmeláda, ovoce,.. Čtvrt dávky: 125 g mouky, 1/4 Hery, 2,5 kostky cukru, 1 vejce, 1/4 kostky droždí, sůl špetka, mléko 62 ml. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků..

Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč:
Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 min. stát. Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou)Heru. Zaděláme těsto (je-li řidší dohustíme trochou mouky) a ihned zpracujeme na velký plech, nebo na malé koláčky. Plníme nádivkou nebo ovocem, okraje potřeme bílkem, sypeme žmolenkou a pečeme v horké troubě (175 - 180°C) do zlatova.

Poznámka k receptu na Kynutý nekynutý rebarborový koláč:
Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Tyhle koláče peču s oblibou už několik let,dělám je jak na celý plech,nebo velké kulaté,nebo malé kulaté-minijednohubky-ty jdou u nás nejvíc na dračku.S těstem se moc hezky pracuje a je to i taková rychlovka když se ohlásí návštěva a není čas.Milujeme je hlavně v létě kdy je spousta čerstvého ovoce,nebo je dělám když jdeme někam na oslavu .Ještě nikdy si nikdo nestěžoval že by nechutnali,ba právě naopak ;-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý nekynutý rebarborový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 25.07.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Mouka hladká 500 g, Hera 250 g, cukr kostka 10 ks, vejce 1 ks, žloutek 1 ks, droždí čerstvé 1 ks (42g), mléko 250 ml, sůl špetka. Bílek na pomazání koláčů. Žmolenka - hrubá mouka, cukr krupice, máslo. Náplně - tvarohová, maková, jablečná, marmeláda, ovoce,.. Čtvrt dávky: 125 g mouky, 1/4 Hery, 2,5 kostky cukru, 1 vejce, 1/4 kostky droždí, sůl špetka, mléko 62 ml. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý nekynutý rebarborový koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý nekynutý rebarborový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist