RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou, recepty Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou, Kynutý, koláč, mákem, švestkami, skořicovou, drobenk


Recept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou

Recept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na 1 malý plech budeme potřebovat: Těsto: 1/3 hrnku mléka 1 žloutek 1 a 1/3 hrnku hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžíce cukru 2 lžičky sušeného droždí 1/2 balíčku vanilkového cukru Náplň: 3/4 hrnku mléka 5 vrchovatých lžic máku 4 lžíce cukru pár kapek vanilkového extraktu 1/2 balíčku vanilkového cukru Drobenka: 3-4 lžíce polohrubé mouky 40 g másla 3 lžíce cukru 2 lžičky skořice.

Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou
Zvětšit obrázek

Recept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou

Recept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou:
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho přikryté kynout na teplém místě, dokud nezvětší svůj objem (okolo 45 minut). Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme mák a oba cukry, zamícháme a povaříme do zhoustnutí. Po té přidáme vanilkový extrakt a zamícháme. Drobenku si připravíme tak, že smícháme všechny uvedené suroviny. Měla by se opravdu drobit a nebýt tuhá jako těsto. Pokud ji máme tužší, přisypeme ještě mouku. Těsto vyválíme na pomoučené desce a přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Rozetřeme na něj makovou náplň, rozpůlené a vypeckované švestky a zasypeme bohatě drobenkou. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 25 minut (dokud okraje nezezlátnou).

Poznámka k receptu na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou:
http://healthylifestylebyme.blogspot.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: veronikape
  • Datum vložení: 29.10.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na 1 malý plech budeme potřebovat: Těsto: 1/3 hrnku mléka 1 žloutek 1 a 1/3 hrnku hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžíce cukru 2 lžičky sušeného droždí 1/2 balíčku vanilkového cukru Náplň: 3/4 hrnku mléka 5 vrchovatých lžic máku 4 lžíce cukru pár kapek vanilkového extraktu 1/2 balíčku vanilkového cukru Drobenka: 3-4 lžíce polohrubé mouky 40 g másla 3 lžíce cukru 2 lžičky skořice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist