RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kynutý koláč - mřížka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kynutý koláč - mřížka, recepty Kynutý koláč - mřížka, Kynutý, koláč, -, mřížka


Recept na Kynutý koláč - mřížka

Recept na Kynutý koláč - mřížka je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Kynutý koláč - mřížka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g polohrubé mouky, 1 kostka droždí, 2 vajíčka, 2 dcl vlažného mléka, 3 PL krystalového cukru,1 PL sádla, 40 g Hery, 1 PL oleje, špetka soli, 1 vanilkový cukr, trochu citronové kůry. Tvarohová náplň: 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 3 PL moučkového cukru, rozinky, vše smícháme. Povidlová náplň: 300 g povidel, 1-2 PL rumu, skořice a smícháme všechny ingredience. Maková náplň: 70 g mletého máku, 1,5 dcl mléka, 40 g cukru, 10 g tuku a krátce podusíme. Ořechová náplň: 100 g mletých vlašských ořechů, 1,5 dcl mléka, cukr podle chuti, provaříme. Jablečná náplň: 5 oloupaných jablek nakrájíme na malé kousky a rozvaříme na hustou kaši, kterou osladíme vanilkovým cukrem a přidáme mletou skořici. Osladíme podle kyselosti jablek. Drobenka: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krystalového cukru a vše důkladně smícháme..

Kynutý koláč - mřížka
Zvětšit obrázek

Recept na Kynutý koláč - mřížka

Recept na Kynutý koláč - mřížka:
Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezitím si připravíme zbytek těsta: Všechny přísady si připravíme do mísy, ve zbytku mléka rozpustíme sádlo a Heru. Jakmile nám vzejde kvásek, přidáme ho a vypracujeme těsto až se nám odlepuje od stěn a necháme kynout. Než nám těsto vykyne, připravíme si náplně a drobenku. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a část si odložíme na mřížku. Rozválené těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Z odloženého těsta si vyválíme 18 tenkých válečků a dva spolu zkroutíme a vytváříme mřížku. Necháme znovu kynout asi 20 minut. Pak už plníme jednotlivé čtverečky náplněmi a posypeme drobenkou. Mřížku můžeme potřít vejcem. Koláč pečeme na 180°C asi 35 minut. Nepéci zbytečně dlouho, aby těsto nebylo vysušené.

Poznámka k receptu na Kynutý koláč - mřížka:
Tento recept není můj, poslala mi ho známá a já jsem si ho trochu upravila podle sebe.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý koláč - mřížka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Masula (Máša Kartašová)
  • Datum vložení: 06.05.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 1 kostka droždí, 2 vajíčka, 2 dcl vlažného mléka, 3 PL krystalového cukru,1 PL sádla, 40 g Hery, 1 PL oleje, špetka soli, 1 vanilkový cukr, trochu citronové kůry. Tvarohová náplň: 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 3 PL moučkového cukru, rozinky, vše smícháme. Povidlová náplň: 300 g povidel, 1-2 PL rumu, skořice a smícháme všechny ingredience. Maková náplň: 70 g mletého máku, 1,5 dcl mléka, 40 g cukru, 10 g tuku a krátce podusíme. Ořechová náplň: 100 g mletých vlašských ořechů, 1,5 dcl mléka, cukr podle chuti, provaříme. Jablečná náplň: 5 oloupaných jablek nakrájíme na malé kousky a rozvaříme na hustou kaši, kterou osladíme vanilkovým cukrem a přidáme mletou skořici. Osladíme podle kyselosti jablek. Drobenka: 100 g hrubé mouky, 80 g másla, 80 g krystalového cukru a vše důkladně smícháme.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý koláč - mřížka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý koláč - mřížka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý koláč - mřížka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist