RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kynuté buchty

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kynuté buchty, recepty Kynuté buchty, Kynuté, buchty


Recept na Kynuté buchty

Recept na Kynuté buchty je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Kynuté buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
750 g polohrubé mouky, 2-3 žloutky, 1 droždí, 450 ml mléka, 1 pol. lž. cukru, 1 dcl slunečnicového oleje, trochu rumu.

Kynuté buchty
Zvětšit obrázek

Recept na Kynuté buchty

Recept na Kynuté buchty:
Mouku si vysypeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, které zalijeme vlažným oslazeným mlékem, necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutky, olej a vše důkladne promíchame, dáme kynout. Z těsta lžící oddělujeme kousky, které roztáhneme. Dáme jakoukoliv náplň. Uzavřeme a dáváme do máslem vymaštěného pekáčku. Potřeme všechny buchty i mezi sebou, aby šly později oddělit. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200 st.

Poznámka k receptu na Kynuté buchty:
Katarinka: 15.06.2009 17:53:15 Souhlasím, na mouce nezáleží! Tedy na vlhkosti mouky nezáleží. Vždycky mě pobaví, když narazím v diskuzích na obhajobu rcp ve smyslu: "máš těsto řídké (tuhé)? To je tím, že každá mouka je jiná!" Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec) K receptu: Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu! Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml) ivulinka: Nevím, jak moc byl rcp původně zmršený, ale když už upravujete, tak by to chtělo ještě doplnit špetku soli, a místo "vysypeme" napsat "osijeme" či "osátou mouku" ...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jitus
  • Datum vložení: 12.08.2009
  • Počet porcí: 20 - 30
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 750 g polohrubé mouky, 2-3 žloutky, 1 droždí, 450 ml mléka, 1 pol. lž. cukru, 1 dcl slunečnicového oleje, trochu rumu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté buchty, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté buchty

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist