|
Recept na Kvašená cuketa
Recept na Kvašená cuketa je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Kvašená cuketa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
mladučké cukety soľ voda kôpor, hroznový list, list višne (príp. cesnak - kto má rád - ja vynechávam).
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Kvašená cuketa
Recept na Kvašená cuketa: Mladučké cukety (priemer do cca 2,5 cm) umyjeme, odrežeme konce, pozdĺžne prekrojíme na polovičky alebo štvrtiny. Ukladáme do 5 litrového pohára alebo nejakej nádoby, prekladáme kôprom - kvetom aj byľou, celou stonkou, ak máme listami viniča a pod., príp. pridáme cesnak. Zalejeme teplou slanou vodou, najlepšie prevarenou. Na 1 liter vody asi 1,5 polievkovej lyžice soli. Cukety musia byť pod hladinou, vyčnievajúce chytajú hnilobu. Preto ich v pohári "zašprajcujeme" paličkami od lekára, ružicou z plastovej fľaše a pod., príp. v nádobe zaťažíme miskou, na ktorú dáme hrnček s vodou a pod. Udržujeme v teplej miestnosti, kým nevykvasia. Samotné kvasenie urýchlime krajcom bieleho chleba, ktorý zabalíme do plátenka, po vykvasení vyhodíme, ale vykvasia aj bez toho. Po vykvasení cukety vyberieme a uložíme do menších pohárov, zalievame precedeným roztokom a držíme v chladničke.
Poznámka k receptu na Kvašená cuketa: Doporučujem v rámci letného cuketovania.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kvašená cuketa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 02.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: mladučké cukety soľ voda kôpor, hroznový list, list višne (príp. cesnak - kto má rád - ja vynechávam)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kvašená cuketa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kvašená cuketa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kvašená cuketa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|