RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí roláda s brokolicí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí roláda s brokolicí, recepty Kuřecí roláda s brokolicí, Kuřecí, roláda, brokolicí


Recept na Kuřecí roláda s brokolicí

Recept na Kuřecí roláda s brokolicí je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí roláda s brokolicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuře celé 1,5 kg , sůl, koření na kuře (Zlaté kuře), hořčice plnotučná 2 lžíce, paprikový salám 50g, brokolice, žampiony, smetana - asi 7 lžic, máslo do rolády + na pečení, hladká mouka 1 vrch. lžíce na zahuštění, voda na podlití..

Kuřecí roláda s brokolicí
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí roláda s brokolicí

Recept na Kuřecí roláda s brokolicí:
Kuře očistíme a od hřbetu vykostíme (kosti použijeme třeba na vývar). Plát masa upravíme do požadovaného tvaru, lehce přes fólii (mikroten.sáček) naklepeme a lehce osolíme. Pak pomažeme hořčicí, poklademe na husto plátky paprikového salámu a na něj narovnáme na kusy nakrájenou syrovou brokolici a na čtvrtky nakrájené žampiony. Na náplň dáme pár hoblinek másla a zeleninu trošku osolíme. Nakonec zeleninu přelijeme smetanou a roládu pevně svineme a omotáme nití. Roládu z obou stran hojně posypeme kořením na kuře a můžeme nechat chvíli odležet. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C. Na dno pekáče si položíme pár slabých plátku másla, na ně položíme roládu spojem nahoru a bez podlití vložíme do horké trouby. Maso necháme "zatáhnout" (pozor aby se nám nespálilo máslo!), pak roládu obrátíme, podlijeme horkou vodou (do 1/3 výšky masa), pekáč přiklopíme poklicí a dáme zpět do trouby, kterou jsme ztlumili na 175°C. Roládu pečeme za občasného polévání šťávou (dle nutnosti podlévání vodou-já nemusela), asi 45min. Upečenou roládu vyjmeme stranou, výpek si vydusíme na tuk, vsypeme mouku, pečlivě orestujeme, podlijeme vodou a pečlivě rozmícháme - rozšleháme metličkou (můžeme též šťávu z masa dle potřeby doplnit vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě). Pekáč vložíme zpět do horké trouby a šťávu v ní necháme přejít varem - měl by se nám pěkně oddělit tuk od šťávy. Mezitím si můžeme z lehce vychladlé rolády sejmout nit a nakrájet jí na jednotlivé porce. Pak podle chuti šťávu dosolíme a přeléváme s ní porce nakrájené rolády. Jako příloha se hodí bramborová kaše, vař.brambory, nebo rýže. A jako doplněk, je dobrý zelný salát.

Poznámka k receptu na Kuřecí roláda s brokolicí:
Tuhle roládu jsem dělala proto, že nás honila mlsná jak na maso, tak na zeleninu a musím říct,že jsme si na ní moc pochutnali. Roládu jsem si "umotala" už v pátek odpoledne,pak jsem jí dala do lednice a pekla jsem jí až dnes ráno. Musím přiznat, že za tu dobu do masa krásně prostoupili všechny chutě a bylo jemné, šťavnaté a dobré.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda s brokolicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 15.12.2009
  • Počet porcí: 6-8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Kuře celé 1,5 kg , sůl, koření na kuře (Zlaté kuře), hořčice plnotučná 2 lžíce, paprikový salám 50g, brokolice, žampiony, smetana - asi 7 lžic, máslo do rolády + na pečení, hladká mouka 1 vrch. lžíce na zahuštění, voda na podlití.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda s brokolicí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda s brokolicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda s brokolicí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist