RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní, recepty Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní, Kuřecí, roláda, bílým, vínem, holandskou, náplní


Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní

Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Celé kuře 1,5 kg, mletý bůček 300g, sýr eidam 150g, anglická slanina plátky - nemusí být, sůl, pepř bílý mletý, bílé víno suché 3 dcl, zelená petrželka krájená - hrst, cibule 2 ks, máslo - lžíce, muškát. oříšek - 2 malá strouhnutí, vývar ( voda) na podlití, hladká mouka na zahuštění 2 - 3 lžíce (dle požadovaného množství šťávy)..

Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní

Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní:
Bůček si očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dcl vína. Směs necháme chvíli odležet a dle potřeby jí dosolíme. Mezitím si vykostíme kuře (vykošťuji od hřbetu) a zlehka ho naklepeme přes fólii (mikroten. sáček). Plát masa si položíme na fólii, maso osolíme a poklademe plátky anglické slaniny. Pak na 2/3 plátu rozetřeme mletou směs a posypeme jí nakrájenou petrželkou . Poté plát masa zabalíme pomocí fólie do tvaru rolády. Balíme ze strany, kde máme plňku - po délce masa. Fólii odstraníme a roládu pevně převážeme motouzem (nití). Pak roládu ještě lehce osolíme. V pekáčku si rozehřejeme máslo a roládu ze všech stran opečeme. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli a zlehka jí orestujeme. Vše podlijeme horkým vývarem (vodou) do poloviny výšky masa, pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 185°C. Až se maso začne péct, tak teplotu stáhneme na 170°C a pečeme do změknutí. Maso dle potřeby podléváme, ale jen zlehka, aby nám v pekáči tzv. neplavalo. Roládu během pečení přeléváme vypečenou šťávou a ze stran pekáče, si do šťávy seškrabujeme nápečky (udělají nám pěknou barvu). Asi 15 min před koncem pečení maso odklopíme, aby nám chytlo barvičku. Měkké maso vyjmeme stranou a vzniklou šťávu si v troubě (na 185°C) nebo na sporáku vydusíme na tuk. Ten pak zasypeme moukou, zasmažíme do světlé barvy a podlijeme chladným vývarem. Vše pečlivě rozmícháme a necháme v troubě, nebo na sporáku provařit. Po 15 min. prováření si šťávu přepasírujeme přes jemné síto do kastrolu, přidáme bílé víno, dle potřeby dosolíme, přistrouhneme oříšek a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet, aby nám šťáva pustila na povrch tuk (glanc). Pakliže je tuku hodně, tak ho jemně odebereme pomocí naběračky. Chuť šťávy je jemná a lehká. Roládu zbavíme provázku, nakrájíme jí na plátky a dáme pod poklicí ohřát do trouby, nebo jí ohřejeme na pařáčku. Jako příloha se hodí rýže, brambory, bramborová kaše, i houskový knedlík.

Poznámka k receptu na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní:
Roládu jsem dělala v návaznosti na to, že jsme dělali mleté holandské řízky. Dělali jsme je asi z kila masa a tak jsem část míšeniny využila i na plňku do rolády, jen jsem ještě přidala víno. Odkazy na vykošťování kuřete - http://www.toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kure..., nebo http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-... .

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 08.01.2011
  • Počet porcí: 8 - 10 porcí.
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Celé kuře 1,5 kg, mletý bůček 300g, sýr eidam 150g, anglická slanina plátky - nemusí být, sůl, pepř bílý mletý, bílé víno suché 3 dcl, zelená petrželka krájená - hrst, cibule 2 ks, máslo - lžíce, muškát. oříšek - 2 malá strouhnutí, vývar ( voda) na podlití, hladká mouka na zahuštění 2 - 3 lžíce (dle požadovaného množství šťávy).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist