RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí roláda Hmm...

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí roláda Hmm..., recepty Kuřecí roláda Hmm..., Kuřecí, roláda, Hmm...


Recept na Kuřecí roláda Hmm...

Recept na Kuřecí roláda Hmm... je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí roláda Hmm... budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
100 g kuskusu 180 ml horkého kuřecího vývaru 50 g másla 1 velká cibule, nasekaná najemno 3 stroužky česneku, rozmělněné 100 g uzených mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky nebo obyčejné mandle ) 140 g sušených švestek, propláchnutých horkou vodou, přepůlených velká hrst petrželky nebo koriandru, nasekaná šťáva z jednoho citronu - vymačkaná mořská sůl a čerstvě mletý pepř 1 vejce 6 kuřecích prsních řízků cca 20 plátků anglické slaniny ( nebo jiné vhodné ).

Kuřecí roláda Hmm...
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí roláda Hmm...

Recept na Kuřecí roláda Hmm...:
Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a minutu opékejte. Dejte stranou. Nasekejte uzené mandle, pokud budete dávat piniové oříšky nebo "normální" mandle, opražte je na suché pánvi a přidejte je ke kuskusu, stejně tak jako cibuli s česnekem. Přidejte švestky a petrželku nebo koriandr. Dochuťte citronovou šťávou, hodně osolte a opeřete. Do zchladlé směsi vyklepněte vejce a promíchejte. Z potravinářské fólie odstřihněte obdélník o velikosti A4 a rovnoběžně s krátkými stranami na něj položte čtyři kusy kuchyňského provázku. Na něj naskládejte plátky slaniny (měly by se lehce překrývat). Maso naklepejte na tloušťku jednoho centimetru, pořádně z obou stran osolte a položte na slaninu. Ochucený kuskus rozložte na maso a po delší straně roládu zarolujte. Pomáhejte si tou folií. Svažte připravenými provázky, přendejte do pekáče a dejte na dvě hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C. Roládu poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Alobal sundejte a pečte dalších 45–50 minut, aby bylo maso propečené a slanina křupavá. Já jsem na posledních 5 min. použila funkci "gril". Nechte zchladnout.

Poznámka k receptu na Kuřecí roláda Hmm...:
Zdroj: starý leták Albert, upraveno. Je to veliká dobrota, věříte? Je sice trošku náročnější na přípravu , nakonec i finančně je to trochu víc.. ale pozor!! Je tam zase jen jedno vejce, hehehe!! P.S. Podáváme za studena, s čerstvým pečivem, listovým nebo zeleninovým salátem, s grácií a láskou... dobrou chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda Hmm..., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 07.05.2012
  • Počet porcí: 6-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 100 g kuskusu 180 ml horkého kuřecího vývaru 50 g másla 1 velká cibule, nasekaná najemno 3 stroužky česneku, rozmělněné 100 g uzených mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky nebo obyčejné mandle ) 140 g sušených švestek, propláchnutých horkou vodou, přepůlených velká hrst petrželky nebo koriandru, nasekaná šťáva z jednoho citronu - vymačkaná mořská sůl a čerstvě mletý pepř 1 vejce 6 kuřecích prsních řízků cca 20 plátků anglické slaniny ( nebo jiné vhodné )
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda hmm..., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda Hmm... - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda Hmm...

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist