RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí plátky v kořeněné omáčce, recepty Kuřecí plátky v kořeněné omáčce, Kuřecí, plátky, kořeněné, omáčce


Recept na Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Recept na Kuřecí plátky v kořeněné omáčce je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí plátky v kořeněné omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 plátky z kuřecích prsou, sůl, barevný pepř, 1 cibule, plátek másla silný 3 cm, 1 pol. lž. oleje, bobkový list, 1 pol. lž. mleté zeleniny naložené v soli /stačí čerstvá strouhaná mrkev a celer nebo petržel/, 1 káv. lž. kmínu, 1 káv. lž. majoránky, 5 kuliček pepře, 1/4 káv. lž. kari, hladká mouka na obalení masa, popř. i na zahuštění omáčky, čerstvá petrželková nať.

Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Recept na Kuřecí plátky v kořeněné omáčce:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes folii, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme bobkový list a cibuli pozvolna smažíme do zlatohnědé barvy. Pak vložíme obalené plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout, přičemž dáme pozor, aby se nám cibule nepřipálila. Pak teprve podlijeme asi 2 dcl vody, promícháme a přidáme postrouhanou zeleninu, kmín, kuličky pepře, majoránku a kari, mírně osolíme. Přivedeme k varu a maso dusíme ne déle než 15 minut. Kontrolujeme hustotu šťávy, popř. dolijeme vodou. Maso a bobkový list vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, pak ji opět přivedeme k varu, pokud se nám zdá být příliš řídká, pak asi 1 pol. lž. hladké mouky rozmícháme ve sklenici studené vody a vlijeme ji do šťávy, necháme vařit miniálně dalších 15-20 minut. Podle chuti dochutíme, dosolíme a maso vložíme zpět, aby se v omáčce prohřálo, odstavíme z ohně. Nakonec do omáčky vhodíme asi 1 pol. lž. nasekané petrželkové nati.

Poznámka k receptu na Kuřecí plátky v kořeněné omáčce:
Ivulinko , děkuji za moc dobrý obědek , pochutnali jsme si. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom fotečka .

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátky v kořeněné omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ivulinka (Ivana)
  • Datum vložení: 07.08.2012
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 plátky z kuřecích prsou, sůl, barevný pepř, 1 cibule, plátek másla silný 3 cm, 1 pol. lž. oleje, bobkový list, 1 pol. lž. mleté zeleniny naložené v soli /stačí čerstvá strouhaná mrkev a celer nebo petržel/, 1 káv. lž. kmínu, 1 káv. lž. majoránky, 5 kuliček pepře, 1/4 káv. lž. kari, hladká mouka na obalení masa, popř. i na zahuštění omáčky, čerstvá petrželková nať
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátky v kořeněné omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátky v kořeněné omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist