RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma", recepty Kuřecí plátky s příchutí"Znojma", Kuřecí, plátky, příchutí"Znojma"


Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"

Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma" je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Kuřecí plátky s příchutí"Znojma" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí plátky 100 g gazdovské slaniny 1 větší cibule 2 větší mrkve 5 větších sladkokyselých okurek 20 kuliček pepře 1 kostka slepičího bujónu 1 PL plnotučné hořčice 1 PL hladké mouky 1 PL oleje trošku soli a práškové sladké papriky na poprášení masa.

Kuřecí plátky s příchutí
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"

Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma":
Do 2 dl vody si dáme nejlépe do vajíčka na vyluhování sypaného čaje na 10 minut vyvařit 20 kuliček celého pepře. Mezitím si přes potravinářskou folii naklepeme opláchnuté, osušené plátky masa a zlehka je po obou stranách osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Očistíme si mrkev a cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, okurky a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme cibuli společně se slaninou a necháme chvilku cca 3 minuty restovat. Pak vložíme plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout (až dostanou šedavou barvu-2+2 minuty z každé strany). Poté k masu přisypeme nakrájenou mrkev a okurky, rozdrobíme kostku bujónu, podlijeme vývarem z pepře, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 10 minut. Hrnec odstavíme z plamene, vypustíme opatrně přerušovaným nadzvedáváním ventilu vzduch a pak poklici odstraníme. Z hrnce vyjmeme maso a část zeleniny bokem na talíř a zbytek zeleniny se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme. V půl litru studené vody si rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, rozmixovanou šťávu uvedeme k varu a za stálého míchání vodu s moukou vlijeme do hrnce. Přidáme hořčici a vše za stálého míchání provařujeme ještě 10 minut. Do hotové omáčky vložíme maso se zeleninou, necháme prohřát a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, může být i houskový knedlík.

Poznámka k receptu na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma":
Pokud nemáme papiňák (tlakový hrnec), děláme ve větším kastrolu, postup je stejný, jen dobu dušení protáhneme na 25minut. Omáčka má chuť jako u Znojemské hovězí pečeně, je chutná a pikantní, jen místo hovězího masa, které je celkem drahé, máme drůbeží a pochutnáme si skoro stejně:-) Já jsem si vykostila kuřecí stehna a kosti s odřezky a kůží jsem použila na polévku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátky s příchutí"Znojma", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 28.12.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 4 kuřecí plátky 100 g gazdovské slaniny 1 větší cibule 2 větší mrkve 5 větších sladkokyselých okurek 20 kuliček pepře 1 kostka slepičího bujónu 1 PL plnotučné hořčice 1 PL hladké mouky 1 PL oleje trošku soli a práškové sladké papriky na poprášení masa
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátky s příchutí"znojma", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist