RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí perkelt v palačinkách

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí perkelt v palačinkách, recepty Kuřecí perkelt v palačinkách, Kuřecí, perkelt, palačinkách


Recept na Kuřecí perkelt v palačinkách

Recept na Kuřecí perkelt v palačinkách je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí perkelt v palačinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Perkelt: 300 g kuřecích stehenních řízků nebo prsou, zhruba 50 ml oleje, 1 středně velká cibule, sůl, 10 g mleté sladké papriky - 4 zarovnané lžičky, kousek kuřecí bujónové kostky - nemusí být, 1 rajče, 1 paprika, 15 g hladké mouky - 1 lžíce, zhruba 1 dl zakysané smetany Palačinky 4 ks: 250 ml mléka, 1 vejce, 120 g polohrubé mouky, sůl - vše smícháme a necháme chvíli odpočinout, trochu oleje na smažení 2 - 3 lžíce a zhruba 80 g tvrdého sýra na posypání povrchu.

Kuřecí perkelt v palačinkách
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí perkelt v palačinkách

Recept na Kuřecí perkelt v palačinkách:
Na oleji osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a ihned zastříkneme trochou vody, přidáme na drobné kousky nakrájené maso, osolíme a chvíli restujeme. Zalijeme malým množstvím vody a pod pokličkou chvíli dusíme. Pak přidáme na kousky nakrájené rajče a na nudličky papriku, zase chvíli podusíme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Přidáme si vodu dle potřeby a necháme zvolna provařit minimálně 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme dle potřeby. Když se nám dusí maso, tak si mezitím usmažíme 4 slané palačinky. Palačinky plníme hotovým perkeltem, spíš masem, šťáva dost vytéká, svineme a povrch přelijeme šťávou. Necháme prudce zapéct v troubě, já porci na talíři nechala jen trochu prohřát v mikrovlné troubě. Ihned posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka k receptu na Kuřecí perkelt v palačinkách:
Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, ale je hodně poupravený. V původním receptu bylo použito telecí maso, které se po udušení mělo pomlít a smíchat se zahuštěnou šťávou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí perkelt v palačinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 17.11.2009
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Perkelt: 300 g kuřecích stehenních řízků nebo prsou, zhruba 50 ml oleje, 1 středně velká cibule, sůl, 10 g mleté sladké papriky - 4 zarovnané lžičky, kousek kuřecí bujónové kostky - nemusí být, 1 rajče, 1 paprika, 15 g hladké mouky - 1 lžíce, zhruba 1 dl zakysané smetany Palačinky 4 ks: 250 ml mléka, 1 vejce, 120 g polohrubé mouky, sůl - vše smícháme a necháme chvíli odpočinout, trochu oleje na smažení 2 - 3 lžíce a zhruba 80 g tvrdého sýra na posypání povrchu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí perkelt v palačinkách, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí perkelt v palačinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí perkelt v palačinkách

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist