RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuře v zelenině

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuře v zelenině, recepty Kuře v zelenině, Kuře, zelenině


Recept na Kuře v zelenině

Recept na Kuře v zelenině je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuře v zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g drobných cibulek 8 malých mrkví 2 řapíky celeru 2 pórky 2 lžíce olivového oleje kuře o hmotnosti 1,5–2 kg 430 ml drůbežího vývaru 430 ml suchého bílého vína 2 bobkové listy 2 snítky tymiánu nebo 1 lžičku sušeného 2 snítky čerstvé petrželky sůl a pepř na dochucení.

Kuře v zelenině
Zvětšit obrázek

Recept na Kuře v zelenině

Recept na Kuře v zelenině:
Elektrickou troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pórek, mrkev a celer omyjte, očistěte a pokrájejte asi na pěticentimetrové kousky. Cibulky nechte oloupané v celku nebo je překrojte napůl. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm osmahněte cibulky – jen tak, aby chytily barvu. Přidejte ostatní zeleninu a opečte ji dozlatova; mělo by stačit asi pět minut. Pak pomocí děrované naběračky vyjměte všechny kousky a dejte je stranou. Do pánve přilijte zbylý olej a ze všech stran na něm opečte kuře dozlatova. Přitlačujte ho k pánvi pomocí špachtle nebo ploché servírovací lžíce, aby se kůže dostala co nejvíc do kontaktu s rozehřátým tukem. Opečené kuře přeneste do nádoby k dušení. Pokud je třeba, odlijte z pánve přebytečný tuk a přidejte do ní vývar a víno. Odvařte všechny přípečky. Ke kuřeti přidejte osmahnutou zeleninu a přelijte ho připravenou omáčkou z vývaru a vína. Rozložte kolem něj tymián i bobkový list, osolte a opepřete. Na střední drážce v troubě duste kuře pod poklicí asi hodinu a deset minut. Potom vyzkoušejte, zda je upečené (když píchnete kovovou jehlicí do nejsilnější části stehýnka, nevytéká růžová šťáva). Na poslední čtvrthodinu sejměte pokličku, aby se kůrčička mohla vypéct krásně dokřupava. Kuře nechte chvíli stát v kastrolu a pak ho pomocí ostrého nože nebo nůžek naporcujte. O­zdobte petrželovými lístky a podávejte s vařenými bramborami, přelité šťávou a se zeleninou.

Poznámka k receptu na Kuře v zelenině:
K receptu nejsou žádné komentáře.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře v zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Denisa
  • Datum vložení: 23.07.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 250 g drobných cibulek 8 malých mrkví 2 řapíky celeru 2 pórky 2 lžíce olivového oleje kuře o hmotnosti 1,5–2 kg 430 ml drůbežího vývaru 430 ml suchého bílého vína 2 bobkové listy 2 snítky tymiánu nebo 1 lžičku sušeného 2 snítky čerstvé petrželky sůl a pepř na dochucení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře v zelenině, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře v zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře v zelenině

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist