RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuře na smetaně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuře na smetaně, recepty Kuře na smetaně, Kuře, na, smetaně


Recept na Kuře na smetaně

Recept na Kuře na smetaně je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuře na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kuře (popř. slepice, pak je ale příprava delší) 1 zakysaná smetana (popř. můžeme pak dodat sladkou smetanu) 1 - 2 cibule (záleží na velikosti) sladká paprika a papriková vegeta 5 kuliček černého pepře pepř, sůl, olej 2 - 3 masoxy hladká mouka na zahuštění popř. kdo má rád, tak přidá mraženou zeleninu (dává se do papiňáku s masem).

Kuře na smetaně
Zvětšit obrázek

Recept na Kuře na smetaně

Recept na Kuře na smetaně:
Dáme do papiňáku na oleji osmahnout cibulku (ne do zlatova, ale pouze mírně osmahnout), přidáme paprikovou vegetu a sladkou papriku (nedáváme smažit rovnou s cibulkou, pak by to bylo hořké), na to dáme osolené naporcované kuře, zalijeme horkou vodou (opatrně, prská to) tak, aby bylo maso ponořené, přidáme kuličky černého pepře, sůl, pepř a 2 masoxy (třetí dáváme popř. při zahušťování, když to nemá chuť). Papiňák zavřeme, vaříme cca 10 minut (než to vyleze do oranžového pole) a vypneme. Necháme dojít. Poté přecedíme a samotnou! omáčku zahušťujeme (dáme trochu omáčky do hrnečku a smícháme s moukou). Když dáváme mouku, tak pomalu a omáčku přitom mícháme, aby nevznikly hrudky. Poté dáme smetanu. Necháme chvíli provařit, aby omáčka zhoustla (můžeme přidat masox, sůl a pepř - dle chuti kuchaře). Poté vypneme a přidáme maso (popř. se zeleninou). Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Přeji dobrou chuť :-)

Poznámka k receptu na Kuře na smetaně:
Maso vaříme v papiňáku krátce a nevaříme při houstnutí s omáčkou, aby se nerozvařilo. Ale to každá(ý) z vás určitě ví.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Monika B. (Monika)
  • Datum vložení: 15.12.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 1 kuře (popř. slepice, pak je ale příprava delší) 1 zakysaná smetana (popř. můžeme pak dodat sladkou smetanu) 1 - 2 cibule (záleží na velikosti) sladká paprika a papriková vegeta 5 kuliček černého pepře pepř, sůl, olej 2 - 3 masoxy hladká mouka na zahuštění popř. kdo má rád, tak přidá mraženou zeleninu (dává se do papiňáku s masem)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na smetaně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na smetaně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist