RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku, recepty Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku, Kuře, na, bazalce, rajčatovém, lůžku


Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuře celé, nebo kuřecí řízky 6 ks, olivový olej 1 lžíce, česnek 3 stroužky, loupaná rajčata (plechovka), čerstvá cherry rajčata 10 ks, citron čerstvý 2 plátky, protlak rajčatový lžíce (nemusí být), červené víno 100 ml, sůl, pepř bílý mletý, bazalka čerstvá 6 větších listů, vývar (voda) na podlití..

Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku
Zvětšit obrázek

Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku:
Kuře očistíme a naporcujeme ho na 6 dílů. (Kuřecí prsa naklepeme). Každý díl osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm opečeme díly kuřete do zlatova. Na konci opékání kuřete přidáme protlak, vše podlijeme 1 dcl vody a hned vypneme. Do vhodného pekáčku, si dáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, plátky citronu, cherry rajčata, loupaná rajčata (překrájená na půlky) i s nálevem a 5 najemno pokrájených listů bazalky. Směs lehce osolíme. Opečené kuře i výpekem přidáme do pekáčku k rajčatům - kousky kuřete klademe masem dolů - pekáček přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Po 30 min. pečení přilijeme červené víno a opět pod pokličkou pečeme maso do měkka. Hotové maso v pekáčku obrátíme masem nahoru a už bez pokličky necháme aby nám kůžičky chytla barvu. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Plátky citronu vyjmeme a vyhodíme. Do šťávy přidáme zbylou nasekanou bazalku a dle potřeby jí dochutíme solí. Pokud chceme mít šťávu hustší, tak jí jemně zahustíme troškou mouky rozmíchané ve vodě a necháme jí 15 min. pomalu provařit. Poté vložíme porce masa a necháme ho prohřát. Jako příloha se hodí dušená rýže, nebo vařené brambory. Mě by k tomu chutnal i kuskus....

Poznámka k receptu na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku:
Recept je částečně převzatý z knihy Vaříme s vínem. V původním receptu byly lehce odlišné ingredience a na závěr přišla do jídla ještě sladká smetana. My ale máme raději lehčí jídla a tak jsem ho uvařila takto. Pokud použijeme jen kuřecí prsa, tak samozřejmě zkrátíme dobu pečení. Když dělám kuře v podobných úpravách, tak ho vždy peču masem (kůží) dolů, aby se do masa nasákly všechny chutě a vůně, ve kterých se peče.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 05.07.2011
  • Počet porcí: 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Kuře celé, nebo kuřecí řízky 6 ks, olivový olej 1 lžíce, česnek 3 stroužky, loupaná rajčata (plechovka), čerstvá cherry rajčata 10 ks, citron čerstvý 2 plátky, protlak rajčatový lžíce (nemusí být), červené víno 100 ml, sůl, pepř bílý mletý, bazalka čerstvá 6 větších listů, vývar (voda) na podlití.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na bazalce v rajčatovém lůžku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist