RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě, recepty Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě, Křupavý, selský, bochník, zadělaný, DP, pečen


Recept na Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě

Recept na Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Večer před pečením: Řidší kvásek 1 hrnek vody 1/4 čajové lžičky sušeného droždí 1 1/4 hrnku chlebové mouky pšeničné 2 polévkové lžíce pšeničné mouky celozrnné 1 polévková lžíce hrubé kukuřičné mouky 1 polévková lžíce hrubé pšeničné mouky Druhý den ráno: Těsto 1 hrnek vody 1 polévková lžíce hrubé soli (lze nahradit 1 a půl lžíce obyč. soli) 1 polévková lžíce cukru krupice 1/4 čajové lžičky sušeného droždí 3 1/2 hrnku chlebové mouky pšeničné + kvásek připravený předešlého večera.

Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě
Zvětšit obrázek

Recept na Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě

Recept na Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě:
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a necháme do druhého dne odpočívat. (Nebo lze ingredience zamíchat v míse, zakrýt fólií a nechat přes noc v ní.) Druhý den ráno: Nejméně o 8 hodin později ke kvásku v DP přidáme ingredience na těsto a zapneme program „těsto“. Těsto nesmí být ani příliš tuhé, ani řídké. Dle potřeby přidáme mouku nebo vodu. Po dokončení cyklu těsto z formy vyndáme a asi na 30 minut přendáme do mísy lehce vymazané olejem a přikryjeme fólií. (Kdo chce, může dát těsto i s mísou do ledničky a pokračovat třeba o den později. V tom případě je potřeba těsto po vyndání z ledničky nechat chvíli „rozehřát“.) Pak těsto z mísy vyndáme a opatrně uděláme bochník, který položíme „uzlem“ dospod na lopatu s krupicí (stačí obrácený plech s pečícím papírem). Těsto pomoučíme, přikryjeme fólií a necháme asi 1 hodinu na teple kynout. Vykynuté těsto by mělo zvětšit objem asi o 30-40 %, ale nezoufejte, ono si v troubě ještě trochu povyskočí. Mezitím si na nejnižší rošt v troubě položíme pizza kámen (nebo keramickou dlaždičku) a troubu předehřejeme na 245 °C. (Kdo nemá pizza kámen ani dlaždici, může péct na plechu.) Před pečením do vykynutého bochníku uděláme zářezy (třeba mřížku nebo křížek – jinak by bochník praskl sám, což vlastně nevadí, ještě mu to dodá na selskosti!) Pozor, zářezy nesmí být příliš hluboké, maximálně 1 cm. Pak bochník postříkáme vodou (používám lahvičku s mechanickým rozstřikovačem). Trochu vody stříkneme i na stěny trouby a pak do ní vložíme chleba. Stěny trouby ostřikujeme vodou každých pár minut během prvních 15 minut pečení. Dáváme pozor, abychom nestříkli na žárovku, sklo či pizza kámen/dlaždičku, ty potvory rády praskají. Pak teplotu snížíme na 220 °C a pečeme dalších 35 minut. Celková doba pečení je tedy 50 minut. Vnitřní teplota chleba by měla být kolem 88 °C. Kdo nemá teploměr, může si na spodek chlebíku zaťukat – měl by znít dutě. Hotový chléb necháme na mřížce vychladnout. Ale to je jen teorie, ještě nikdy se nám nepodařilo tak dlouho čekat. Zbylý chlebík lze položit nakrojenou stranou na kredenc/prkýnko, kůrka pak vydrží křupavá i několik dní a vnitřek zůstane měkký. Kdo nechce, může chleba uložit do igelitového sáčku, kůrka pak zvláční.

Poznámka k receptu na Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě:
1 hrnek = 225 ml Tento druh chleba má vynikající křupavou kůrčičku a uvnitř je měkký. Dá se také udělat v ošatce, ale pak nebude kůrka křupavá. Původní recept najdete na: http://www.kingarthurflour.com/recipes/in-search-o...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jitkab
  • Datum vložení: 19.03.2010
  • Počet porcí: 24 krajíců
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: Večer před pečením: Řidší kvásek 1 hrnek vody 1/4 čajové lžičky sušeného droždí 1 1/4 hrnku chlebové mouky pšeničné 2 polévkové lžíce pšeničné mouky celozrnné 1 polévková lžíce hrubé kukuřičné mouky 1 polévková lžíce hrubé pšeničné mouky Druhý den ráno: Těsto 1 hrnek vody 1 polévková lžíce hrubé soli (lze nahradit 1 a půl lžíce obyč. soli) 1 polévková lžíce cukru krupice 1/4 čajové lžičky sušeného droždí 3 1/2 hrnku chlebové mouky pšeničné + kvásek připravený předešlého večera
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křupavý selský bochník zadělaný v dp a pečený v troubě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křupavý selský bochník zadělaný v DP a pečený v troubě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist