RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou, recepty Křupavé vafle se zmrzlinou, Křupavé, vafle, se, zmrzlinou


Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou

Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Křupavé vafle se zmrzlinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
160 g hery nebo másla - jiného tuku, 60 - 70 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, citronová kůra z 1 bio citronu nebo trochu citronového aroma od Dr.Oetkera, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 350 - 400 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, zhruba 1 lžíce oleje na potření plotýnek vaflovače a lžíce na roztíraní těsta. Dále budeme potřebovat zmrzlinu a vše ostatní dle své fantazie. Např. šlehačku, čokoládu, mandle opražené s cukrem, ovoce, topping atd..

Křupavé vafle se zmrzlinou
Zvětšit obrázek

Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou

Recept na Křupavé vafle se zmrzlinou:
Změklý tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Po jednom přidáme vejce a vždy zašleháme. Pak přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme těsto, plotýnky rozehřatého vaflovače potřeme olejem, rozetřeme část těsta a upečeme vafle. Po upečení odkládáme na mřížku, kde je necháme vychladnout. Těsto se trošku hůř roztírá, pomůžeme si lžící, kterou zespod přetřeme olejem a těsto roztáhneme do stran. Z uvedené dávky je 6 ks po 5 srdíčkách, mám vaflovač Eta.

Poznámka k receptu na Křupavé vafle se zmrzlinou:
Recept je ze staršího magazínu Albert. Vafle jsou tužší a křupavé. Pokud použijeme 350 g mouky tak se nám podaří těsto víc roztáhnout a vafle budou tenší. Pokud 400 g tak jsou hrubší, ale vždy tužší a křupavé. Recept se mi líbil, jen nepatrně jsem ho poupravila. Cením si taky rychlé přípravy.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křupavé vafle se zmrzlinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 20.08.2011
  • Počet porcí: 6 x po 5 ks srdíček
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 160 g hery nebo másla - jiného tuku, 60 - 70 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, citronová kůra z 1 bio citronu nebo trochu citronového aroma od Dr.Oetkera, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 350 - 400 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, zhruba 1 lžíce oleje na potření plotýnek vaflovače a lžíce na roztíraní těsta. Dále budeme potřebovat zmrzlinu a vše ostatní dle své fantazie. Např. šlehačku, čokoládu, mandle opražené s cukrem, ovoce, topping atd.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křupavé vafle se zmrzlinou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křupavé vafle se zmrzlinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křupavé vafle se zmrzlinou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist