RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Křtiny

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Křtiny, recepty Křtiny, Křtiny


Recept na Křtiny

Recept na Křtiny je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Křtiny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1. Korpus 100g jemné hořké čokoládové polevy 5 vajec 80g másla 200g mletých mandlí 1 lžička prášku do pečiva 6 lžic vaječného likéru 2. Piškotový korpus 4 vejce 200g měkkého másla 100g polohrubé mouky 1g prášku do pečiva 1. Náplň 90g žloutků 120g másla 125g moučkového cukru 3g vanilkového cukru 2 lžíce rumu 175ml vaječného likéru 10 plátků želatiny 600g šlehačky 2. Náplň 200g tvarohu 150g zakysané smetany 100g cukru 100g mražených malin 80g cukru 5g skořice 400g šlehačky 2 balíčky ztužovače šlehačky 2 vanilkové cukry Mandlová hmota: mandle cukr moučka bílek barvivo.

Křtiny
Zvětšit obrázek

Recept na Křtiny

Recept na Křtiny:
1. korpus: Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 min. 1.náplň: utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu- podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. 2.korpus: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 min. 2. náplň: Tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému Bílková glazura: 1 bílek, 90-150g cukru moučka, troška citronové šťávy

Poznámka k receptu na Křtiny:
Facebook: Ježkovy dorty

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křtiny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mili Vampire (Milča)
  • Datum vložení: 15.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: 1. Korpus 100g jemné hořké čokoládové polevy 5 vajec 80g másla 200g mletých mandlí 1 lžička prášku do pečiva 6 lžic vaječného likéru 2. Piškotový korpus 4 vejce 200g měkkého másla 100g polohrubé mouky 1g prášku do pečiva 1. Náplň 90g žloutků 120g másla 125g moučkového cukru 3g vanilkového cukru 2 lžíce rumu 175ml vaječného likéru 10 plátků želatiny 600g šlehačky 2. Náplň 200g tvarohu 150g zakysané smetany 100g cukru 100g mražených malin 80g cukru 5g skořice 400g šlehačky 2 balíčky ztužovače šlehačky 2 vanilkové cukry Mandlová hmota: mandle cukr moučka bílek barvivo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křtiny, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křtiny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křtiny

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist