RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krkovička vášnivého houbaře

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krkovička vášnivého houbaře, recepty Krkovička vášnivého houbaře, Krkovička, vášnivého, houbaře


Recept na Krkovička vášnivého houbaře

Recept na Krkovička vášnivého houbaře je zařazen v kategorii houby. K přípravě Krkovička vášnivého houbaře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 plátky libovější krkovice, půl kila tvrdších lesních hub, 2 hermelíny, brusinky od Hamé nebo Kand malá sklenička 190 g, polévková lžíce tekutého medu, lžíce sojové omáčky, citronová šťáva z půlky citronu, lžička mleté skořice, lžička grilovacího koření, nebo ďábelského koření, sůl, kmín, pepř, olej, cibule.

Krkovička vášnivého houbaře
Zvětšit obrázek

Recept na Krkovička vášnivého houbaře

Recept na Krkovička vášnivého houbaře:
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Marináda: olej(asi 2 lžíce),sklenička brusinek,sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice, koření grilovací či ďábelské, med. Druhý den dáme plátky krkovice na vystlaný plech alobalem, který mírně pomažeme olejem a poklademe plátky masa. Přikryjeme dalším alobalem a necháme v troubě pod grilem péct asi 45 minut při 210 stupních. Občas odkryjeme alobal a píchneme vidličkou do masa, zda už je měkké. Zatímco se maso griluje, podusíme houby na másle a cibulce, jako na smaženici, osolíme, opepříme, okmínujeme. Když je maso měkké, vypneme gril a necháme troubu hřát jako na normální pečení, na plátky rozprostřeme dušené houby a na každý plátek dáme podélně překrojený hermelín na půlku řeznou stranou dolů a zapečeme, dokud se hermelín částečně nerozteče. Podáváme s bramborem, nebo s bramborovou kaší a na plátky ještě pro ozdobu můžeme dát trochu brusinek.

Poznámka k receptu na Krkovička vášnivého houbaře:
Ještě musím dodat, že marinádu nevyhodíme, ale zalijeme s ním před pečením nebo grilováním ty plátky. Použila jsem plech s vyšším okrajem a dospod jsem ten alobal nedala, ale to jsem měla, protože pak jsem máčela celý den ten plech,jak to zkaramelizovalo-ajaj, práce navíc!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička vášnivého houbaře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Lenca Kovi (Lenka Kováříková)
  • Datum vložení: 08.10.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Houby
  • Suroviny: 4 plátky libovější krkovice, půl kila tvrdších lesních hub, 2 hermelíny, brusinky od Hamé nebo Kand malá sklenička 190 g, polévková lžíce tekutého medu, lžíce sojové omáčky, citronová šťáva z půlky citronu, lžička mleté skořice, lžička grilovacího koření, nebo ďábelského koření, sůl, kmín, pepř, olej, cibule
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička vášnivého houbaře, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička vášnivého houbaře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička vášnivého houbaře

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist