RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krkovička pečená po staročesku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krkovička pečená po staročesku, recepty Krkovička pečená po staročesku, Krkovička, pečená, po, staročesku


Recept na Krkovička pečená po staročesku

Recept na Krkovička pečená po staročesku je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Krkovička pečená po staročesku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 krkovička vcelku bez kosti /1250 gr/, sůl, pepř, 1 mrkev, 1 petržel, klínek celeru, 2 cibule, 8-10 stroužků česneku, 3 pol. lž. oleje, 1 pol. lž. Staročeského koření od Vitany, 1 čaj. lž. sušeného tymiánu, hladká mouka..

Krkovička pečená po staročesku
Zvětšit obrázek

Recept na Krkovička pečená po staročesku

Recept na Krkovička pečená po staročesku:
Z oleje, Staročeského koření, tymiánu a z pěti prolisovaných stroužků česneku umícháme kompaktní marinádu. Krkovičku osolíme a opepříme, potřeme marinádou a dáme do lednice uležet přes noc. Na pekáč nakrájíme na kostičky cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, vložíme maso, podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Pečeme zakryté při teplotě 220 st. asi 2,5 hodiny. Maso několikrát během pečení zkontrolujeme, přelijeme výpekem a podlijeme vodou. Po 2,5 hodinách pečení odkryjeme poklici, ztlumíme teplotu na 200 st. a dopečeme, aby mělo maso pěknou barvu. Upečenou krkovici vyjmeme, výpek dáme do rendlíku na sporák, zeleninu buď propasírujeme nebo pomačkáme šťouchadlem na brambory, výpek vydusíme do tuku, zasypeme asi 2-3 pol. lž. hladké mouky, prosmahneme a zalijeme asi 1,5 dcl vody, řádně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut, podle chuti pravděpodobně dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. Příloha: brambory

Poznámka k receptu na Krkovička pečená po staročesku:
Recept mojí kamarádky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička pečená po staročesku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ivulinka (Ivana)
  • Datum vložení: 02.04.2012
  • Počet porcí: 7 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 krkovička vcelku bez kosti /1250 gr/, sůl, pepř, 1 mrkev, 1 petržel, klínek celeru, 2 cibule, 8-10 stroužků česneku, 3 pol. lž. oleje, 1 pol. lž. Staročeského koření od Vitany, 1 čaj. lž. sušeného tymiánu, hladká mouka.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička pečená po staročesku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička pečená po staročesku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička pečená po staročesku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist