RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krkonošské kuře s bramborovými noky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krkonošské kuře s bramborovými noky, recepty Krkonošské kuře s bramborovými noky, Krkonošské, kuře, bramborovými, noky


Recept na Krkonošské kuře s bramborovými noky

Recept na Krkonošské kuře s bramborovými noky je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Krkonošské kuře s bramborovými noky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
• 1 celé velké kuře (nebo 6–8 stehen) • 250–300 g uzeného, např. krkovička nebo rolovaná plec • 1 sklenice červeného sterilizovaného zelí • 150 g másla • trocha oleje, sůl a kmín Na bramborové noky • 750 g uvařených brambor • 250 g hrubé mouky • 1 vejce.

Krkonošské kuře s bramborovými noky
Zvětšit obrázek

Recept na Krkonošské kuře s bramborovými noky

Recept na Krkonošské kuře s bramborovými noky:
Uzené maso nakrájejte na malé kousky (kostičky) a na troše oleje orestujte v kastrůlku asi 5 minut. Až uzené pustí šťávu, tak přidejte dobře okapané zelí, promíchejte a dalších 5 minut duste. Podle chuti opatrně osolte a nebo přidejte i trochu cukru, nemáte-li rádi zelí moc kyselé. Pak směs odstavte a nechte vychladnout. Kuře vně i uvnitř nasolte a pak jej naplňte (pěkně to tam narvěte, co nejvíc) vychladlou směsí zelí a uzeného. Zbylou směs můžete napěchovat pod kůži – mezi stehny a hrudí nařízněte malý otvor a směs tudy prstem vtlačte pod kůži kuřete – kam se dá. Nakonec nezapomeňte uzavřít otvory (hlava a prdel) – třeba párátkem. Pokud jste zvolili jen stehna (a ne kuře vcelku), směs napěchujte pod kůži jednotlivých porcí – na vnější straně stehýnka lehce kůži nadzvedněte a směs tam napěchujte – nebojte, bude to držet, jen musíte být trochu opatrní, abyste kůži neodtrhli při plnění příliš. Poté kuře dejte do pekáče, poklaďte plátky másla (na jednotlivých porcích drží o něco lépe) – nešetřete jím. Nakonec to celé hustě posypte celým kmínem – opravdu dostatečně, tvoří spolu s máslem hlavní chuť pokrmu. Pečte v troubě jak jste zvyklí. Ideálně při teplotě 180°C dokud není kuře upečené, což je zhruba hodina nebo o něco víc. Ale raději to vyzkoušejte zapíchnutím párátka do stehna poblíž kloubu, a vytéká-li průhledná (ne krvavá) šťáva, je hotovo. A teď ty noky Uvařené brambory necháme chvíli vychladnout, nemusí být ani úplně studené. Pak je dobře rozmačkáme a přidáme vejce, trochu soli a vmícháme hrubou mouku. Vypracujeme těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Necháme ho chviličku odpočinout, to se nám akorát začne vařit voda v hrnci, ve které noky uvaříme. Lžící (dvěma to jde líp) tedy z těsta vykrajujeme menší noky a vaříme je v trochu osolené vodě asi 10–12 minut, podle velikosti noků – jakmile vyplavou, tak jim chybí tak 2–3 minuty a jsou fertig. Místo lžící vykrajovaných noků můžete klidně tvarovat malé knedlíčky, kuličky o průměru zhruba 4 centimetry – namočte si ale předtím ruce ve studené vodě, jde to pak o poznání lépe. Uvařené noky nechte na sítku okapat.

Poznámka k receptu na Krkonošské kuře s bramborovými noky:
Tento recept mi došiel do meilu a ani neviem kto mi ho poslal. Pretože je to fakt bomba a tu v receptoch nie je, tak som sa rozhodol že ho sem pridám. Ak niekto vie autora nech mi napíše, ja to tu potom rád uvediem. Inak ja k tomu používam zemiaky. Toto, skoro až slavnostní, jídlo se může směle zařadit mezi skvosty české kuchyně jako je vepřo-knedlo-zelo nebo svíčková na smetaně. Není to sice žádná lahůdka pro vegetariány a také dietolog by zaplakal, ale kdo by odolal krásně vypečenému máslovému kuřátku plněném červeným zelím s uzeninou a k tomu po domácku vyrobené bramborové noky. Navíc tento recept určitě k plné spokojenosti zvládne i méně zkušený kuchař či kuchařinka. Tento recept, který si okamžitě moje manželka zamilovala a ustavičně mi jej předhazuje, jsem před léty objevil v jedné brožurce. Myslím, že to byla taková ta zdarma brožurka co dávala Tescoma v každém obchodě s kuchyňskými doplňky. To je ale úplně jedno. Hlavně, že to je skvělé papání a navíc i působí tak nějak honosně, takže se určitě nemusíte stydět jej uvařit jako součást slavnostního či nedělního menu. Jídlo je to dosti vydatné a také více mastné (vzhledem k množství použitého másla), ale kombinace másla a kmínu je na této pečeni dokonalá. Pokrm můžete připravit jak z celého kuřete, což je doporučený postup, a nebo také z jednotlivých stehen. K tomu buď doporučované bramborové noky, ale nic nezkazíte klasickým bramborovým knedlíkem a ani jiné varianty (baj i kobzole) nevylučuji. Takže jdeme na to. A teď už nezbývá, než jídlo naservírovat. Celé kuře nejdříve opatrně (nejlépe nůžkama na drůbež) rozpulte a pak každou půlku ještě rozdělte na další dvě porce. U samostatných stehýnek vám tato činnost odpadá a můžete rovnout servírovat. Jedna porce masa se zelím a vedle pár noků, které lehce pokapete vypečenou máslovou šťávou. Skvělý nedělní oběd, a až to vyzkoušíte, napište jak vám to chutnalo. Přeju vám dobrou chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkonošské kuře s bramborovými noky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: smukoo (Richard Emanuel Vančo)
  • Datum vložení: 28.11.2010
  • Počet porcí: • 1 celé velké kuře (nebo 6–8 stehen)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: • 1 celé velké kuře (nebo 6–8 stehen) • 250–300 g uzeného, např. krkovička nebo rolovaná plec • 1 sklenice červeného sterilizovaného zelí • 150 g másla • trocha oleje, sůl a kmín Na bramborové noky • 750 g uvařených brambor • 250 g hrubé mouky • 1 vejce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkonošské kuře s bramborovými noky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkonošské kuře s bramborovými noky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkonošské kuře s bramborovými noky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist