|
Recept na Krevety saganaki
Recept na Krevety saganaki je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě Krevety saganaki budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 gr krevet (já použila čerstvé, u mražených odpadne to čistění) , 140 gr rajského protlaku , 1 větší cibule , 3 stroužky česneku , 3 lžíce hořčice , 3 lžíce kečupu(nemusí být) , sůl , pepř , 1 pálivá paprička(nemusí být) , 150 gr feta sýr , olivový olej , voda nebo rybí vývar , petželka.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Krevety saganaki
Recept na Krevety saganaki: Očistěné a umyté krevety dáme do kastrolku s vodou a vaříme 5-6 minut. Krevety musí být potopené. Do hlubší pánve si dáme trochu oliv. oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme rajč. protlak, hořčici, kečup, sůl, pepř a kdo má rád pálivé, tak papričku. Zalijeme trochou vody nebo vývarem a pomalu vaříme asi půl hodinky. Omáčka musí být na konec dost husté konzistence. Pak přidíme scezené krevety, pokrájenou petželku, rozdrobený rukama feta sýr a povaříme ještě 5 minut.
Poznámka k receptu na Krevety saganaki: Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, tak ji může vynechat, ale v tavernách se podává s fetou. krevety mi čistila dcera
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krevety saganaki, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marcik (Marcela)
- Datum vložení: 22.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: 500 gr krevet (já použila čerstvé, u mražených odpadne to čistění) , 140 gr rajského protlaku , 1 větší cibule , 3 stroužky česneku , 3 lžíce hořčice , 3 lžíce kečupu(nemusí být) , sůl , pepř , 1 pálivá paprička(nemusí být) , 150 gr feta sýr , olivový olej , voda nebo rybí vývar , petželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krevety saganaki,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krevety saganaki - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krevety saganaki
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|