|
Recept na Krevetové rizoto
Recept na Krevetové rizoto je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě Krevetové rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g rýže, 1 kostka zeleninového bujonu, 2 PL olivového oleje extra virgin, 1 hlavička jednostroužkového česneku nebo 4-5 stroužků, 200 g předvařených loupaných krevet (já používám menší kokteilové), 1 jarní cibulka, 200 g hrášku mraženého nebo čerstvého (NE konzerva!), sůl (není nutná - solíme česnekem), pepř, strouhaný parmazán.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Krevetové rizoto
Recept na Krevetové rizoto: Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek. Přidáme krevety a zarestujeme. Já měla krevety mražené, které jsem nechala od rána pozvolna rozmrazit. Ke krevetám s čenekem přidáme nakrájenou jarní cibulku, zarestujeme a přidáme čerstvý nebo rozmražený hrášek. Přiklopíme poklicí a necháme cca 5 min. podusit. Mezitím se nám dovaří rýže. Já jí vařím ve větším množství vody, takže ji v této chvíli sliju. Rýži přidáme ke krevetám a zelenině, promícháme a dle potřeby a chuti event. osolíme a opepříme. Podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Krevetové rizoto: Parmazán jsem až do nedávné doby nekupovala - přišlo mi to moc drahé a zbytečné. Ale není, na chuti jídla je to opravdu hodně znát.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krevetové rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 15.05.2010
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: 250 g rýže, 1 kostka zeleninového bujonu, 2 PL olivového oleje extra virgin, 1 hlavička jednostroužkového česneku nebo 4-5 stroužků, 200 g předvařených loupaných krevet (já používám menší kokteilové), 1 jarní cibulka, 200 g hrášku mraženého nebo čerstvého (NE konzerva!), sůl (není nutná - solíme česnekem), pepř, strouhaný parmazán
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krevetové rizoto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krevetové rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krevetové rizoto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|