RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Křepelka v tymiánové omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Křepelka v tymiánové omáčce, recepty Křepelka v tymiánové omáčce, Křepelka, tymiánové, omáčce


Recept na Křepelka v tymiánové omáčce

Recept na Křepelka v tymiánové omáčce je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Křepelka v tymiánové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 křepelky, 200 g libovější anglické slaniny, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, drůbeží vývar na jíšku: hladkou mouku a máslo.

Křepelka v tymiánové omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Křepelka v tymiánové omáčce

Recept na Křepelka v tymiánové omáčce:
Křepelky jsem očistil a naporcoval. Na prsou jsem je rozřízl, stehna a křidýlka oddělil. Vše jsem opláchl, osolil a opepřil. Na dvou lžících másla jsem uškvařil na kostky nakrájenou slaninu. Těsně před koncem jsem přisypal tymián a odstavil, aby se nespálil. Tímto výpekem jsem přelil naporcované maso a nechal přikryté 1 den v ledničce. Druhý den jsem si vyhřál troubu na 170°C a pekáček s křepelkami do ní vložil. Když maso začínalo chytat barvu a vonět, podlil jsem je drůbežím vývarem. Maso jsem otočil a pokračoval v pečení. Po asi dvaceti minutách bylo vše hotovo. Křepelčí kousky jsem vyjmul a výpek v pekáčku jsem zahustil polotmavou jíškou, kterou jsem si mezitím připravil. Podával jsem ihned s bramborovými hranolky. (c) Evosheek

Poznámka k receptu na Křepelka v tymiánové omáčce:
Křepelky jsou plaší, zavalití ptáci. Bývají nevýrazného zbarvení. Křepelka polní z evropských hnízdišť odlétá před příchodem zimy na sever Afriky. Převážnou část svého života křepelky tráví na zemi, při ohrožení odběhnou ukrýt se do houštin nebo poodlétnou. Některé druhy jsou dlouhodobě považovány za lovné. Střílejí se na honech nebo tažné se lapají do sítí. Rozšiřují se ale také umělé odchovy, převážně křepelky polní, jak pro lahůdkové maso, tak i pro vejce neobsahující škodlivý cholesterol. Tymián je koření, tvořené sušenými větévkami s listy a květy, nebo odrhnutými listy tymiánu obecného. Sklízí se nať v létě po začátku kvetení. Je to koření jižní Evropy. Společně s bobkovým listem je nezbytnou součástí bylinkové kytičky bouquet garni. Obsahuje poměrně velké množství účinných látek (silice, třísloviny, hořčiny, flavony (luteolin), aromatické kyseliny, triterpenické kyseliny. Působí proti průjmům, nadýmání, při zánětech zažívacího traktu. Mírní i kašel, obecně působí protizánětlivě. Tymián je jedna z nejsilněji působících rostlinných antiseptických drog, účinná proti bakteriím, plísním, střevním prvokům a parazitům. Díky svým účinkům lze tymián využít při léčbě nachlazení, kašle, bolestí v krku, infekcích v ústech. Je vynikajícím dezinfekčním prostředkem pro plíce. Dá se použít v inhalacích, jako ústní voda či kloktadlo. Pomáhá také při infekcích močových cest a močového měchýře, účinkuje také jako diuretikum. Stimuluje produkci bílých krvinek čímž zvyšuje odolnost organizmu. Stimuluje krevní oběh. Čerstvou nať lze použít na poštípání hmyzem. Povzbuzuje při sexu.Využívá se i v kosmetickém průmyslu (ústní kosmetika) a v aromaterapii. Jeho nadužívání však může způsobit tyreotoxikózu, proto by se k jeho použití hlavně ve formě čaje mělo přistupovat s mírou. Nejlépe působí ve formě kloktadel, koupelí (působí výborně na regeneraci buněk pleti) a hlavně jako koření do různých jídel (zlepšení trávení, proti nadýmání). http://cs.wikipedia.org/wiki/Tymi%C3%A1n_obecn%C3%...http://cs.wikipedia.org/wiki/K%C5%99epelka

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křepelka v tymiánové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 29.05.2014
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 4 křepelky, 200 g libovější anglické slaniny, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, drůbeží vývar na jíšku: hladkou mouku a máslo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křepelka v tymiánové omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křepelka v tymiánové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křepelka v tymiánové omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist