RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou, recepty Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou, Křenová, omáčka-inspirována, M.D.Rettigovou


Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou

Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
mléko (asi 400 ml) smetana (200 ml) muškátový květ čerstvý křen mandle máslo hladká mouka cukr sůl.

Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
Zvětšit obrázek

Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou

Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou:
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zalijeme smetanou a doléváme postupně takové množství mléka, abysme dosáhli správné konzistence. Přihodíme křen, špetku muškátového květu, mandle,lžičku cukru a dle chuti osolíme. Necháme lehce provařit, popř. ještě dolijeme mléko (pokud možno plnotučné). Čím déle omáčku po přidání křene vyvařujete, tím bude křen cítit méně- záleží tedy čistě na vás, jak silnou omáčku chcete mít.

Poznámka k receptu na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou:
Původní recept: Ustrouhej dobře křen, dej ho do hrnéčku, k němu trochu bílé mouky, kousek nového másla, trochu květu a oloupané ustrouhané či tlučené mandle, dobře to umíchej, nech vařit dobrou smetanu, dej do ní kus cukru, zakloktej jí ten křen a nech ho trochu povařit, potom ho vlej do omáčníku a dej ho na stůl. Je-li křen málo perný, musí se dát teprve, až jest ostatní povařeno. Poznámka: já jsem omáčku ještě po dovaření rozmixovala, aby byla hladká. Podáváme s knedlíkem a dle chuti buď s uzeným nebo vařeným hovězím.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: anubis (Kateřina Dobiášová)
  • Datum vložení: 25.12.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: mléko (asi 400 ml) smetana (200 ml) muškátový květ čerstvý křen mandle máslo hladká mouka cukr sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křenová omáčka-inspirována m.d.rettigovou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist