RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kremrole od Jitky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kremrole od Jitky, recepty Kremrole od Jitky, Kremrole, od, Jitky


Recept na Kremrole od Jitky

Recept na Kremrole od Jitky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Kremrole od Jitky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 těsto: 10dkg polohrubé výběrové mouky, 1 máslo (250g). 2 těsto tzv. nudlové: 15dkg polohrubé mouky, 3 žloutky, 3 lžíce vody, 2 lžíce octa. Sníh: 6 dkg ml. cukru na 1 bílek - na jednu dávku je potřeba 6 bílků..

Kremrole od Jitky
Zvětšit obrázek

Recept na Kremrole od Jitky

Recept na Kremrole od Jitky:
1 těsto: máslo rozkrájíme na malé kousky, smícháme s moukou a rozpracujeme tak, aby bylo hladké bez hrudek. Zabalíme do folie a dáe do chladničky odležet. 2 těsto: Na vál vysypeme mouku. Do té uděláme jamku dáme do ní žloutky, a vodu smíchanou s octem. Vše smíchat a rozpracovat v těsto které zpracováváme 15-20 minut až se tvoři bubliny. Vypracované těsto rozválíme na plát asi 20x20 cm a zaválíme do něj máslové těsto které nesmí přesahovat okraj spodního těsta. Obě tyto těsta zpracujeme do čtvercového tvaru postupným překládáním pravá strana, levá, vrch a spodek. Kdy každé přeložení lehce převálneme. Takto složené těsto uložíme do chladničky na 1hod. Po hodině převálíme stejným způsobem, za dalších 30 minut znova a opakujeme ještě 3x. Než těsto pečeme musí min. 12 hod ležet v chladu. Po uplynulé době těsto rozválíme na tloušťku nože a dělíme rádylkem na proužky 4x15cm. Okraje potřeme na jedné hraně žloutkem a namotáváme na konickou trubičku s přeložením asi 1cm přes sebe. Konec řádné zamáčkneme a skládáme na plech vyložený papírem zamáčknutím dolů,aby se při pečení nerozbalila. Necháme 20 min odpočinout v chladu a pečeme při 200 stupních 8-10minut (dorůžova). Po upečení stáhneme z trubiček a plníme sněhem. Sníh šleháme nad horkou párou (mísu si dát nad hrnec a šlehat bílky s cukrem)

Poznámka k receptu na Kremrole od Jitky:
Je to složitější recept a občas se vám trubičky podaří udělat pěkné tvary a občas ne. Chce to cvik..

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kremrole od Jitky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: libovolné
  • Datum vložení: 20.12.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: 1 těsto: 10dkg polohrubé výběrové mouky, 1 máslo (250g). 2 těsto tzv. nudlové: 15dkg polohrubé mouky, 3 žloutky, 3 lžíce vody, 2 lžíce octa. Sníh: 6 dkg ml. cukru na 1 bílek - na jednu dávku je potřeba 6 bílků.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kremrole od jitky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kremrole od Jitky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kremrole od Jitky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist