RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem, recepty Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem, Krekry, se, sušenými, rajčaty, tymiánem


Recept na Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem

Recept na Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150g brambor vařených ve slupce předchozí den (já použila červené, varný typ B) 170g ovčího sýra kaškaval sklenička nakládaných rajčat v oleji (hmotnost okapaných rajčat 120g) 5 lžiček tymiánových lístků 150g másla pokojové teploty 170g celozrnné pšeničné mouky 2 lžičky prášku do pečiva + vajíčko na potření.

Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem
Zvětšit obrázek

Recept na Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem

Recept na Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem:
Brambory, které jste si předchozí den uvařili ve slupce a oloupali, protlačte mačkadlem na brambory (případně nastrouhejte na jemném vzorku struhadla) do velké mísy. Sýr nastrouhejte na jemno a přidejte k bramborám. Rajčata nechte na sítku pořádně odkapat od oleje (případně je i trošku osušte papírovým ubrouskem) a nakrájejte je ostrým nožem na malé kousky. Přidejte k bramborám. Pro chuť i barvu přisypte k těstu 5 lžiček tymiánových lístků (odrhnutých od větviček a zbavených všech stopek). Přidejte 150g másla a pořádně (nejlépe rukama) spojte v jednolitou směs. Zvlášť smíchejte 170g celozrnné mouky se 2 lžičkami prášku do pečiva a prosejte do těsta. Pořádně propracujte. Zapněte si troubu na 200°C Na pomoučenou pracovní plochu rozválejte těsto na tloušťku asi 2 a ½ mm a vykrájejte z něj kolečka (nebo libovolné jiné tvary). Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pomocí kráječe na brambory obtiskněte do každé sušenky ozdobnou mřížku. Potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte do vyhřáté trouby asi tak na 9 minut péct, až sušenky nabudou a na povrchu zezlátnou. Nechte vychladnout a můžete podávat.

Poznámka k receptu na Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem:
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/krekry-se-susenym...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 23.06.2013
  • Počet porcí: 60
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 150g brambor vařených ve slupce předchozí den (já použila červené, varný typ B) 170g ovčího sýra kaškaval sklenička nakládaných rajčat v oleji (hmotnost okapaných rajčat 120g) 5 lžiček tymiánových lístků 150g másla pokojové teploty 170g celozrnné pšeničné mouky 2 lžičky prášku do pečiva + vajíčko na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krekry se sušenými rajčaty a tymiánem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krekry se sušenými rajčaty a tymiánem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist