RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce, recepty Králík v estragonovo-hořčicové košilce, Králík, estragonovo-hořčicové, košilce


Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce

Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík v estragonovo-hořčicové košilce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Králík kuchyňsky upravený, slanina / špek, sůl, estragon sušený 1 lžička, hořčice plnotučná 2 lžíce, hořčice Dijonská (ostrá) 2 lžičky, máslo asi 50 g, bílé víno suché 3 dcl, cibule žlutá 2 ks, cibule červená 1 ks, mouka hladká 1 lžíce..

Králík v estragonovo-hořčicové košilce
Zvětšit obrázek

Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce

Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce:
Králíka rozdělíme na 6 kusů, opláchneme a osušíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a každý kus masa alespoň jednou prošpikujeme. Poté si připravíme dostatečně širokou misku, aby mohlo maso ležet vedle sebe a ne na sobě. V hrnečku si smícháme obě hořčice. Každý díl masa osolíme, posypeme estragonem a potřeme hořčicí. Pak maso naskládáme do připravené misky a polijeme asi 2 dcl vína. Maso necháme v chladu odležet (já měla přes noc). Rozehřejeme troubu na 200°C. Do pekáčku dáme kousky másla, naložené maso vyjmeme z nálevu (nevyléváme!), dáme do pekáčku takzvaně "kostí nahoru", přidáme na osminky nakrájenou jednu žlutou cibuli a vložíme bez víka do trouby. Pečeme asi 15 -20min. do zatažení "zešednutí" masa. Pak maso podlijeme nálevem, dolijeme do poloviny výšky masa vodou, pekáč přiklopíme víkem a pečeme asi 1 hod. Maso během pečení kontrolujeme a dle potřeby podléváme vodou. Po necelé hodině přidáme k masu zbylé dvě cibule nakrájené taktéž na osminky, otočíme masem nahoru a dáme ještě asi na 15 min. péct. Pak měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu zahustíme moučným máslem, případně moukou rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbylé deci vína rozmíchané se lžičkou hořčice a vrátíme zpět do trouby bez víka na provaření. Dle chuti dosolíme a na chvíli vrátíme maso zpět. Podáváme s rýží,vařeným bramborem a třeba i kompotem.

Poznámka k receptu na Králík v estragonovo-hořčicové košilce:
Děkuji za recept z králíka.Určitě vyzkouším.U nás králičí maso je v oblibě.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík v estragonovo-hořčicové košilce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 06.04.2010
  • Počet porcí: 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Králík kuchyňsky upravený, slanina / špek, sůl, estragon sušený 1 lžička, hořčice plnotučná 2 lžíce, hořčice Dijonská (ostrá) 2 lžičky, máslo asi 50 g, bílé víno suché 3 dcl, cibule žlutá 2 ks, cibule červená 1 ks, mouka hladká 1 lžíce.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík v estragonovo-hořčicové košilce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík v estragonovo-hořčicové košilce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík v estragonovo-hořčicové košilce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist