RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora), recepty Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora), Králík, po, myslivecku, (Coniglio, alla, cacciatora)


Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 králík, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 pálivá paprička (nejlépe čerstvá), 10 bobkových listů, šalvěj a rozmarýn (po 1 vrchovaté lžičce sušené bylinky nebo 2 lžičky čerstvé), asi 6 dl bílého suchého vína, sůl, hrst černých oliv, 6 lžic bílého vinného octa..

Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
Zvětšit obrázek

Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora):
Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně přes noc. Maso ve víně zkřehne a pak nevyžaduje tak dlouhou tepelnou úpravu. V pánvi s vysokým okrajem nebo kastrolu rozpálíme olej, vložíme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, nasekanou papričku, bylinky a smažíme pozorně, aby se bylinky ani česnek nepřipálily, bylo by to hořké. Žlučníkáři a nepřátelé česneku dají česnek jen rozpůlený a po opečení vyjmou. Pak vložíme okapané kousky masa, opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, zalijeme zbylým vínem, osolíme a dusíme doměkka. V průběhu procesu kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme vínem. Ke konci dušení přihodíme olivy. K měkkému masu nalijeme ocet, rozpálíme sporák na nejvyšší stupeň a prudce tekutinu odpaříme, králík tím chytně i barvičku. Na dně kastrolu zbyde jen zahoustlý voňavý sosík. Komu by se nedařilo, může dát králíka osmahnout do trouby, jen aby chytl barvu. Podáváme nejlépe s křupavým bílým chlebem, ale mohou být i brambory nebo rýže.

Poznámka k receptu na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora):
Vařila jsem podle knihy Evy Rýznerové Říkal jsi ti amo http://www.mlsoty.estranky.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 06.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 králík, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 pálivá paprička (nejlépe čerstvá), 10 bobkových listů, šalvěj a rozmarýn (po 1 vrchovaté lžičce sušené bylinky nebo 2 lžičky čerstvé), asi 6 dl bílého suchého vína, sůl, hrst černých oliv, 6 lžic bílého vinného octa.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík po myslivecku (coniglio alla cacciatora), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist