RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím, recepty Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím, Králík, pečený, na, másle, rozmarýnem, červeným,


Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím

Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na králíka: naporcovaný, dekapitovný ( bez hlavy :-))) ) králík 4 snítky rozmarýnu mořská sůl 2 lžíce oleje 100 g másla ( nejlépe domácího ) 1 - 2 cibule 5 stroučků česneku Na zelí: malá hlávka červeného zelí 100 g voňavého, uzeného špeku 2 menší cibule 1 větší brambor 4 lžíce krystalového cukru 2 lžíce octa ( Bzeneckého ) sůl a voda dle potřeby.

Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím
Zvětšit obrázek

Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím

Recept na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím:
Naporcovaného králíka omyjeme a osušíme. Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme olejem a dáme do uzavíratelné nádoby spinkat do lednice. V den D dáme do pekáčku máslo, na plátky nebo proužky pokrájený špek, cibuli na půl nebo kolečka a králičí díly. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. Po asi půlhodince podlejeme trochou horké vody a opět přiklopíme. Pečeme doměkka cca 2 hoďky, na posledních 20 minut odryjeme pokličku, ať má masko hezkou barvičku. Sosík nesmí být příliš vodnatý. Je-li tomu tak, necháme na sporáku varem zredukovat. Zelí pokrájíme ručně nebo v robotu na slim nudličky. Do rendlíku dáme na kostičky nakrájený špek a vyškvaříme do voňava. Pak přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nudličky zelí, přilijeme asi 2 dc vody, osolíme, ocukrujeme, ooctujeme a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný brambor a necháme na mírném plameni provařit. Podle chutí dosolíme. Přidáme cukr a ocet podle chuti. Zelí by mělo býti spíše sladší. Podáváme s jakýmkoliv knedlíkem.

Poznámka k receptu na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím:
Poctivě jsem hledala, stejný recept jsem nenašla. Původně jsem chtěla jen přidat foto, ale nevěděla jsem komu... Tak jsem si dovolila tento jednoduchý recept vložit. Najdete-li někdo totožný, nechám tento smazat, a bude-li zájem, přidám k identickému jen foto. Brou chuť :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 05.02.2013
  • Počet porcí: 4 - 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Na králíka: naporcovaný, dekapitovný ( bez hlavy :-))) ) králík 4 snítky rozmarýnu mořská sůl 2 lžíce oleje 100 g másla ( nejlépe domácího ) 1 - 2 cibule 5 stroučků česneku Na zelí: malá hlávka červeného zelí 100 g voňavého, uzeného špeku 2 menší cibule 1 větší brambor 4 lžíce krystalového cukru 2 lžíce octa ( Bzeneckého ) sůl a voda dle potřeby
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík pečený na másle s rozmarýnem a červeným zelím

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist