RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený, recepty Králík na zázvoru a šalvěji pečený, Králík, na, zázvoru, šalvěji, pečený


Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený

Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík na zázvoru a šalvěji pečený budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Králík kuchyňsky upravený, špek na špikování, sůl, koření na králičí maso šalvěj čerstvá(sušená) 10 lístků, zázvor 5-6cm silnější kořen, česnek 2 stroužky cibule červená 2ks (může být i půl s obyčejnou 1+1), máslo 50g, bílé víno suché 2dcl (nemusí být), vývar(voda) na podlití, máslo a hladká mouka na moučné máslo na zahuštění..

Králík na zázvoru a šalvěji pečený
Zvětšit obrázek

Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený

Recept na Králík na zázvoru a šalvěji pečený:
Králíka rozporcujeme na 6 dílů (2x přední běhy,2x zadní běhy,2xhřbet).Maso lehce prošpikujeme(nemusí se),osolíme a posypeme kořenící směsí.Do pekáčku si vložíme králičí díly masem dolů,přidáme na osminky nakrájenou cibuli (červenou pro její jemnou chuť),očištěný zázvor nakrájený na tenké plátky,česnek,lístky šalvěje a máslo. Pekáček nepřiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C.Maso necháme tzv. zatáhnout na asi 15min a pak podlijeme teplým vývarem(vodou) přibližně do 2/3 výšky masa a vínem.Pekáček přiklopíme a vložíme zpět do trouby upravené na teplotu 180°C.Pečeme do měkka a dle potřeby mírně podléváme.Asi 10min.před koncem pečení maso obrátíme a necháme ještě chvíli přiklopené péct.Měkké maso vyjmeme na talíř a uložíme do tepla. Šťávu v pekáčku zahustíme moučným máslem,případně moukou rozmíchanou ve studené vodě.-Zahušťujeme jako hustší šťávičku pakliže máme jako přílohu knedlík a nebo jen lehce,pokud je přílohou brambor,nebo rýže.- Šťávu necháme mírně převařit asi 15 min (lze i v troubě),pak dle potřeby dochutíme solí a můžeme přidat kousek prolisovaného (najemno nastrouhaného) zázvoru.Pak vložíme zpět maso a už jen prohřejeme. Jako příloha se hodí knedlíky kynuté i bramborové,rýže,brambory i bram.kaše.

Poznámka k receptu na Králík na zázvoru a šalvěji pečený:
Tento recept jsem si vymyslela,protože se mi nechtělo dělat klasiku cibuláče,nebo na smetaně.Králík je díky použitému koření a bylince lehký a chutný a netíží v bříšku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na zázvoru a šalvěji pečený, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 23.04.2010
  • Počet porcí: 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Králík kuchyňsky upravený, špek na špikování, sůl, koření na králičí maso šalvěj čerstvá(sušená) 10 lístků, zázvor 5-6cm silnější kořen, česnek 2 stroužky cibule červená 2ks (může být i půl s obyčejnou 1+1), máslo 50g, bílé víno suché 2dcl (nemusí být), vývar(voda) na podlití, máslo a hladká mouka na moučné máslo na zahuštění.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na zázvoru a šalvěji pečený, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na zázvoru a šalvěji pečený - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na zázvoru a šalvěji pečený

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist