RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík na švestkách

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík na švestkách, recepty Králík na švestkách, Králík, na, švestkách


Recept na Králík na švestkách

Recept na Králík na švestkách je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík na švestkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 tělíčko králíka (nebo kuřátka) mletá červená paprika koření "Steak 7 pepřů" od Vitany sůl sádlo anglická slanina (asi 15dkg) sušené švestky (klidně celý pytlík 150g) švestková povidla (množství je na vás) masox voda (nebo vývar).

Králík na švestkách
Zvětšit obrázek

Recept na Králík na švestkách

Recept na Králík na švestkách:
Tělo králíka si naporcujeme, dobře posypeme 7mi-pepřovým kořením, mletou paprikou a osolíme (Ačkoliv v koření 7 pepřů sůl je, i tak jsem solila). Opečeme zprudka na sádle. Vložíme do hlubšího pekáče i s výpekem. Podlijeme vodou (vývarem, přidáme sušené švestky a maso pokryjeme slaninou. Přikryjeme víkem, nebo alobalem a pečeme v troubě do změkknutí. Vypečenou šťávu potom upravíme vodou na množství které potřebujeme (já nemusela, dost vydatně jsem podlila, takže sosíku bylo dost), zahustíme povidly - dala jsem asi tři až čtyři lžíce - v případě potřeby přidáme kousek masoxu (dala jsem půl kostky) a malinko povaříme. Je důležité ochutnávat :-) Jako příloha je dobrý bramborový knedlík, gnocchi nebo klidně jen bageta :-)

Poznámka k receptu na Králík na švestkách:
Kdo chce, může udělat jako já: Maso jsem si po upečení z pekáče vyndala a šťávu slila do malého hrnce. Maso vrátila zpět do pekáče a ještě na chvilku vrátila do trouby, aby slaninka byla křupavá. A omáčku dodělávala v hrnci :-) Vše je o vaší chuti, takže nelze dost dobře napsat množství surovin, tak snad se nebude nikdo zlobit.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na švestkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: HelgaHedus (Helena Pídová)
  • Datum vložení: 04.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 tělíčko králíka (nebo kuřátka) mletá červená paprika koření "Steak 7 pepřů" od Vitany sůl sádlo anglická slanina (asi 15dkg) sušené švestky (klidně celý pytlík 150g) švestková povidla (množství je na vás) masox voda (nebo vývar)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na švestkách, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na švestkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na švestkách

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist