RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík"hořčičák"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík"hořčičák", recepty Králík"hořčičák", Králík"hořčičák"


Recept na Králík"hořčičák"

Recept na Králík"hořčičák" je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík"hořčičák" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
hřbet z králíka a přední nožky 250 g 30% smetany 200 ml horké vody 1 zarovnaná pl hladké mouky 1 cm silný plátek másla 1 středně velká cibule sůl na dochucení na marinádu 4 pl medové omáčky/zakoupeno v Lidlu 3 pl pepřové omáčky/zakoupeno v Lidlu 2 pl francouzské hrubozrnné hořčice/zakoupeno v Kauflandu pl=polévková lžíce.

Králík
Zvětšit obrázek

Recept na Králík"hořčičák"

Recept na Králík"hořčičák":
Králíka opláchneme a osušíme. Hlavu společně s vnitřnostmi použijeme např.na vývar, zadní nohy dáme do mrazáku na pozdější jinou dobrou úpravu. Zbytek králíka rozdělíme na 5 částí.Oddělíme přední nohy a hřbet naporcujeme na 3 díly. Suroviny na marinádu promícháme, maso v ní obalíme a necháme nejlépe do druhého dne v chladnu odpočinout. V pánvi na rozehřáté máslo dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Z porcí masa mírně odstraníme marinádu a maso prudce ze všech stran orestujeme. Přemístíme do kastrolu(nebo pekáčku)i s výpekem, pánev vypláchneme 150ml horké vody a přilijeme k masu. Přidáme zbytek marinády, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20minut na nejvyšším stupni(já mám plynovou). Poté výkon ubereme na polovinu, maso přelijeme vypečenou šťávou a opět pod poklicí pečeme dalších 20minut. Pak poklici odstraníme, přilijeme trochu horké vody a ještě 10-15minut za občasného přelití výpekem dopékáme na barvu. Kastrol vytáhneme z trouby a měkké maso uložíme do tepla. Do vypečené šťávy nožem seškrábeme výpečky ze stran kastrolu, přidáme záklechtku ze smetany a mouky a na slabém plameni provařujeme za stálého promíchávání 10minut. Dochutíme solí a můžeme podávat. Jako příloha se hodí špecle, nebo těstoviny. Ale rýže by šla také.

Poznámka k receptu na Králík"hořčičák":
Dostali jsme králíka, v mrazáku místo nebylo, tak jsem zaimprovizovala a přichystala jsem ho s tím, co bylo doma. Z mála surovin jsme si pochutnali na príma dobrotě. Jako přílohu jsem použila špecle, ale bez bylinek. http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho... Kdo nemáte mycáčka, nezoufejte a vyzkoušejte z drůbeže:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík"hořčičák", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 03.02.2013
  • Počet porcí: 2-3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: hřbet z králíka a přední nožky 250 g 30% smetany 200 ml horké vody 1 zarovnaná pl hladké mouky 1 cm silný plátek másla 1 středně velká cibule sůl na dochucení na marinádu 4 pl medové omáčky/zakoupeno v Lidlu 3 pl pepřové omáčky/zakoupeno v Lidlu 2 pl francouzské hrubozrnné hořčice/zakoupeno v Kauflandu pl=polévková lžíce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík"hořčičák", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík"hořčičák" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík"hořčičák"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist