RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kotlíkový guláš po našem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kotlíkový guláš po našem, recepty Kotlíkový guláš po našem, Kotlíkový, guláš, po, našem


Recept na Kotlíkový guláš po našem

Recept na Kotlíkový guláš po našem je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Kotlíkový guláš po našem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hovädzieho mäsa, 1 kg bravčového mäsa, ½ kg cibule, masť alebo olej, červená mletá paprika sladká a štipľavá ( namiešame podľa svojej chuti ), 1 veľké lečo ( možno použiť aj čerstvé papriky a paradajky ), 1 menší paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, 1 kg zemiakov, majoránka halušky : 500 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, voda – všetko premiešať na cesto polotuhé ako klasické halušky.

Kotlíkový guláš po našem
Zvětšit obrázek

Recept na Kotlíkový guláš po našem

Recept na Kotlíkový guláš po našem:
Mäso narežeme na kocky – zvlášť hovädzie a zvlášť bravčové. V kotlíku na tuku orestujeme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rozpustíme ju a pridáme hovädzie mäso. Orestujeme, zalejeme vodou len aby bolo zakryté, osolíme, okoreníme a pomaly na ohni zakryté dusíme. Podľa potreby po troche podlievame vodou. Keď je hovädzie mäso na polovicu mäkké, pridáme bravčové mäso , opäť podlejeme vodou a dusíme. Keď je bravčové skoro mäkké, pridáme lečo, pretlak, premiešame a dusíme ďalej. Zemiaky narezané na kocky pridáme až keď je mäso mäkké, dolejeme vodou na potrebné množstvo a pomaly varíme. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme, pridáme majoránku. Po uvarení zemiakov cez strúhadlo nahádžeme halušky a varíme ešte asi 10 -15 minút. Potom necháme guláš ešte 15 minút tiahnuť. Podávame s chlebom.

Poznámka k receptu na Kotlíkový guláš po našem:
Guláš musí byť dostatočne hustý. Varenie trvá asi 3 hodiny, neurýchľujeme ho, musí sa variť pomaly. Guláš sa u nás varí zásadne v kotlíku, vonku na ohni, v hrnci sa nevarí, nie je to ono. Je to ako pri grilovaní, musíte počítať s dostatočným časom na jeho prípravu. Medzi pomalým varením sa zabávate s hosťami a popíjate slivovičku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kotlíkový guláš po našem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: tejaja
  • Datum vložení: 17.08.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa, 1 kg bravčového mäsa, ½ kg cibule, masť alebo olej, červená mletá paprika sladká a štipľavá ( namiešame podľa svojej chuti ), 1 veľké lečo ( možno použiť aj čerstvé papriky a paradajky ), 1 menší paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, 1 kg zemiakov, majoránka halušky : 500 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, voda – všetko premiešať na cesto polotuhé ako klasické halušky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kotlíkový guláš po našem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kotlíkový guláš po našem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kotlíkový guláš po našem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist