RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kotleta plněná alpským špekem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kotleta plněná alpským špekem, recepty Kotleta plněná alpským špekem, Kotleta, plněná, alpským, špekem


Recept na Kotleta plněná alpským špekem

Recept na Kotleta plněná alpským špekem je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Kotleta plněná alpským špekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg vepřové kotlety bez kosti (6 silnějších plátků) 250g alpského špeku (Tiroler speck) - originál je jen jeden 2 střední cibule 2 menší karotky, plátek celeru 1 litr vývaru z vepřových kostí 1 lžička mletého kmínu, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy vepřové sádlo, sůl, pepř, máslová jíška.

Kotleta plněná alpským špekem
Zvětšit obrázek

Recept na Kotleta plněná alpským špekem

Recept na Kotleta plněná alpským špekem:
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k proříznutí masa. Nakrájíme cibuli, mrkev, celer a alpský špek na kostičky. Na pánvi si vzniklou směs společně promícháme a orestujeme. Necháme ji poté vychladnout. Kotlety s vytvořenou kapsou plníme špekovo-zeleninovou směsí a otvor každé naplněné kotlety zajistíme párátkem. Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a poté obalíme v hladké mouce. Na větší pánev si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a obalené kotlety zprudka opečeme z obou stran do zlaté barvy. Opečené kotlety přendáme do většího hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a dusíme, dokud není maso měkké. Pokud nám z plnění zůstala trocha náplně, tak ji bez váhání přidáme do vývaru k masu. Zahustíme dle chuti a potřeby máslovou jíškou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami. Před podáváním opatrně odstraníme párátka.

Poznámka k receptu na Kotleta plněná alpským špekem:
alpský špek (Tiroler speck) - 250 g - 4 Eura

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kotleta plněná alpským špekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 06.05.2014
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 kg vepřové kotlety bez kosti (6 silnějších plátků) 250g alpského špeku (Tiroler speck) - originál je jen jeden 2 střední cibule 2 menší karotky, plátek celeru 1 litr vývaru z vepřových kostí 1 lžička mletého kmínu, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy vepřové sádlo, sůl, pepř, máslová jíška
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kotleta plněná alpským špekem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kotleta plněná alpským špekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kotleta plněná alpským špekem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist