RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kostelecké jelení maso

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kostelecké jelení maso, recepty Kostelecké jelení maso, Kostelecké, jelení, maso


Recept na Kostelecké jelení maso

Recept na Kostelecké jelení maso je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Kostelecké jelení maso budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300g jeleního masa, 40g uzené slaniny, 25g másla, kořenová zelenina-1 mrkev, 1 kus petržele, 1/4 bulvy celeru, 1 cibule, 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, tymián, 1 lžička octa, 1 lžíce krystalového cukru, šťáva z půlky citrónu, 1 dcl suchého červeného vína-(modrý portugal a pod), 1 lžička šípkové, nebo rybízové marmelády, 1 lžíce tmavé hotové jíšky, sůl, podle potřeby kousek masoxu, nebo hovězí vývar..

Kostelecké jelení maso
Zvětšit obrázek

Recept na Kostelecké jelení maso

Recept na Kostelecké jelení maso:
Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky. Na směs vložíme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme ze všech stran, až maso pustí šťávu. Podlijeme troškou vývaru, tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 10 minut. Pak hrnec otevřeme a vyjmeme všechnu zeleninu, kterou dáme prozatím bokem a přidáme lžičku octa. Hrnec uzavřeme a dusíme ještě cca 15-20 minut. Měkké maso pak vyjmeme, šťávu podle potřeby ještě podlijeme vývarem-jen tak, aby bylo do poloviny zalité. Přidáme lžíci tmavé jíšky, citronovou šťávu, víno a šípkovou marmeládu a přilijeme karamel, který si na suché pánvi uděláme z cukru. Vše provaříme. Mezitím zeleninu nakrájíme na kolečka a šťávu propasírujeme na nakrájenou zeleninu. Podle potřeby dosolíme, dochutíme. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka k receptu na Kostelecké jelení maso:
Zdroj-Recepty od Dony-mnou mírně upraveno Pro milovníky zvěřiny a jemně navinulých omáček. SKVĚLÉ!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kostelecké jelení maso, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jana Remkova
  • Datum vložení: 03.03.2014
  • Počet porcí: 2 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 300g jeleního masa, 40g uzené slaniny, 25g másla, kořenová zelenina-1 mrkev, 1 kus petržele, 1/4 bulvy celeru, 1 cibule, 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, tymián, 1 lžička octa, 1 lžíce krystalového cukru, šťáva z půlky citrónu, 1 dcl suchého červeného vína-(modrý portugal a pod), 1 lžička šípkové, nebo rybízové marmelády, 1 lžíce tmavé hotové jíšky, sůl, podle potřeby kousek masoxu, nebo hovězí vývar.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kostelecké jelení maso, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kostelecké jelení maso - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kostelecké jelení maso

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist