RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kořeněné šátečky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kořeněné šátečky, recepty Kořeněné šátečky, Kořeněné, šátečky


Recept na Kořeněné šátečky

Recept na Kořeněné šátečky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - kynuté. K přípravě Kořeněné šátečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200ml mléka 150ml oleje 10ČL cukru krupice špetka soli špetka mletého badyánu,kardamomu,,skořice trochu strouhané citronové kůry 1 vejce 1/2kg polohrubé mouky 2ČL sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého Na náplň: švestková povidla ( mám čerstvě koupená v německu, jsou chuťově naprosto úžasná, jemná, lehce se dají namazat a voní po skořici(viz foto) ale určitě stačí i ta z obchodu, dochucená skořičkou a rumíkem;-) mascarpone(levnější verze) Na pomazání rozšlehané vejce Na posypku drobenka z hrubé mouky, cukru krupice a kousku másla.

Kořeněné šátečky
Zvětšit obrázek

Recept na Kořeněné šátečky

Recept na Kořeněné šátečky:
Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí válečku vyválet kolečku 4 protilehlá ouška, aby prostředek zbyl silnější. Doprostřed rozetřít půl čajové lžičky mascarpone, na to lžičku povidel. Protilehlé cípky smáčknout a druhé dva k nim dohromady přimáčknout. Nechat 15min dokynout, potřít rozšlehaným vejcem a posypat drobenkou. Péct na 180°C cca 15-20 min dle tipu trouby.

Poznámka k receptu na Kořeněné šátečky:
Tak to je opravdu nádhera! Chystala jsem se na buchty s mákem, tvarohem a povidly (s povidly stejně vedou), tak ten plán trochu pozměním a vyzkouším tyto krásné šátečky. Když budou "vypadat" ráda přidám fotku. Tobě posílám bodíček. +12

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněné šátečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 01.05.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté
  • Suroviny: 200ml mléka 150ml oleje 10ČL cukru krupice špetka soli špetka mletého badyánu,kardamomu,,skořice trochu strouhané citronové kůry 1 vejce 1/2kg polohrubé mouky 2ČL sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého Na náplň: švestková povidla ( mám čerstvě koupená v německu, jsou chuťově naprosto úžasná, jemná, lehce se dají namazat a voní po skořici(viz foto) ale určitě stačí i ta z obchodu, dochucená skořičkou a rumíkem;-) mascarpone(levnější verze) Na pomazání rozšlehané vejce Na posypku drobenka z hrubé mouky, cukru krupice a kousku másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněné šátečky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněné šátečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněné šátečky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist