RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kořeněné jablečné mušličky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kořeněné jablečné mušličky, recepty Kořeněné jablečné mušličky, Kořeněné, jablečné, mušličky


Recept na Kořeněné jablečné mušličky

Recept na Kořeněné jablečné mušličky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo. K přípravě Kořeněné jablečné mušličky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 125 g hladké mouky, 125 g měkkého tvarohu, 125 g másla, špetka soli Náplň: 2 jablka, citronová šťáva, koření ((skořice, mletý badyán, mletý hřebíček, moučkový cukr na posypání.

Kořeněné jablečné mušličky
Zvětšit obrázek

Recept na Kořeněné jablečné mušličky

Recept na Kořeněné jablečné mušličky:
Na vále si promícháme mouku se solí, přidáme tvaroh, nadrobno pokrájené studené máslo a zpracujeme do těsta (nebo všechno najednou hodíme do robotu). Těsto dáme na 30 minut vychladit, aby se nám při rozvalování nelepilo. Z odleželého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme kolečka o průměru 6 - 10 cm. Na každé kolečko těsta položíme 1 cm vysoký plátek jablka, které jsme okrájeli dle velikosti kolečka a potřeli citronovou šťávou, aby ovoce nehnědlo. Pak na jablíčko přidáme trochu koření, těsto přehneme napůl a přimáčkneme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C na plechu s papírem asi 20 minut do zrůžovění. Po upečení ještě horké obalíme v moučkovém cukru, nebo alespoň pocukrujme. Ideální je podávat je ještě teplé, první den jsou výborné i studené. Ale protože je v tom tvaroh, do druhého dne zvlhnou, přestanou křupat a ztratí svoje kouzlo. Tak je lepší si je druhý den nahřát třeba v mikrovlnce. Proto jsem zvolila jen menší množství surovin. Ale určitě by šly syrové dobře zamrazit a pak je jen šoupnout do trouby.

Poznámka k receptu na Kořeněné jablečné mušličky:
Recept na toto těsto je tu už mnohokrát, je to takové univerzální těsto na cokoliv, na záviny, na drobné pečivo sladké i slané. Těsto je nadýchané, křupavé, podobné listovému, ale lepší. Množství si zvolíte jakékoliv, vždy se míchá stejný díl mouky, tvarohu a másla (ev. Hery, ale máslo je lepší). Koření si zvolte dle chuti, já smíchala skořicový cukr s badyánem a hřebíčkem, ale stačí jen skořice. Zkoušela jsem nejdříve obalit jablíčka v koření, pak jsem zkoušela v koření obtisknout kolečka těsta, ale pak má člověk upatlané prsty od skořice, tak mi přišlo nejjednodušší tam to koření lžičkou nasypat. Velikost koleček si zvolte dle velikosti jablíček, aby šlo těsto po stranách ještě zamáčknout. A taky čím větší, tím míň práce :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněné jablečné mušličky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 15.11.2014
  • Počet porcí: 30 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
  • Suroviny: Těsto: 125 g hladké mouky, 125 g měkkého tvarohu, 125 g másla, špetka soli Náplň: 2 jablka, citronová šťáva, koření ((skořice, mletý badyán, mletý hřebíček, moučkový cukr na posypání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněné jablečné mušličky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněné jablečné mušličky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněné jablečné mušličky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist