RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka), recepty Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka), Korejské, kimči, (, kvašená, národní, zdravá, pochoutka)


Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka)

Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,2kg pekingského zelí nakrájeného na proužky nebo čtverce cca 5 x 5cm 40g mořské soli 370g jarních cibulek nakrájených na 5cm kousky 49g čerstvého zázvoru ( cca 9cm )nastrouhaného najemno - já jsem dala zázvor nakládaný 10 stroužků česneku utřeného nebo rozmačkaného 30g jemného korejského chilli koření nebo jiného chilli koření 1,5KL krupicového cukru.

Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka)
Zvětšit obrázek

Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka)

Recept na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka):
Ve sklenici rozpusťte ve 2 litrech studené vody 30g soli. Zelí nasypte do nejméně 2,5 litrové nádoby z inertního materiálu ( sklo, porcelán , kamenina apod. ) Zalijte osolenou vodou tak aby bylo ponořené. Zatižte talířem a nechte stát při pokojové teplotě, aby začalo pomalu kvasit. Bylo psáno 12 hodin, ale nechala jsem den a půl. Mají se začít objevovat v tekutině bublinky a zelí mírně zkysne, čehož jsem docílila až za uvedenou dobu. Zelí sceďte a nálev uchovejte. V míse smíchejte zelí, jarní cibulky, zázvor, česnek, chilli koření, cukr a zbývající sůl. Přeneste do vymyté sklenice a zalijte lákem až k povrchu zeleniny. Zelenina by se měla zatížit třeba sáčkem s vodou apod. Postavte do místnosti, kde teplota nepřesahuje 20C, aby zfermetovalo ( zkvasilo ). Trvá 4-6 dnů. Po vykvašení uzavřete a uchovejte v lednici. Vydrží zde i 3 měsíce.

Poznámka k receptu na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka):
Základní informace o kimči http://cs.wikipedia.org/wiki/Kim%C4%8Di Zdravotní aspekty: Kimči je bohaté na vitamin A, B1 a B2, vápník, železo a laktobacily. Americký časopis Health jej v roce 2006 zařadil mezi pětici nejzdravějších jídel na světě, a sice proto, že je bohaté na vitaminy, napomáhá trávení a snad i zastavuje rakovinné bujení. Kimči jsou připisovány účinky povzbuzující povzbuzující imunitu, například proti ptačí chřipce. Já jsem připravila variantu podle časopisu Apetit. Snad se dostanu i k tomu, přidat několik pokrmů s jeho využitím. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 16.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 1,2kg pekingského zelí nakrájeného na proužky nebo čtverce cca 5 x 5cm 40g mořské soli 370g jarních cibulek nakrájených na 5cm kousky 49g čerstvého zázvoru ( cca 9cm )nastrouhaného najemno - já jsem dala zázvor nakládaný 10 stroužků česneku utřeného nebo rozmačkaného 30g jemného korejského chilli koření nebo jiného chilli koření 1,5KL krupicového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist