RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem, recepty Koprová omáčka s karamelovým základem, Koprová, omáčka, karamelovým, základem


Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem

Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Koprová omáčka s karamelovým základem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 ml hovězího vývaru, 300 ml smetany pokojové teploty, 200 ml mléka, svazek kopru, sůl, pepř, silnější plátek másla, 2-3 PL cukru, 4 PL octa, mouka na zahuštění (cca 2-3 PL) na vývar:500 g hovězí loupané plece (nebo hovězí kýty), 2 velké mrkve, 1 petržel, plátek celeru, cibule, 5 ks nové koření, 5 ks celý pepř, sůl PL=polévková lžíce.

Koprová omáčka s karamelovým základem
Zvětšit obrázek

Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem

Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem:
Nejprve si dáme do většího hrnce vařit vodu (1,5-2 l) se zeleninou a kořením na vývar, maso přidáme ve chvíli, kdy voda vře, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté.Necháme táhnout těsně pod bodem varu cca čtyři hodiny.Průběžně sbíráme vzniklou pěnu a dle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké, vyjmeme ho, nakrájíme na plátky a zalijeme několika sběračkami vývaru, díky kterému zůstane krásně šťavnaté.Zbylý vývar přecedíme, odebereme 500 ml na přípravu omáčky.Zbytek vývaru použijeme na polévku nebo zamrazíme jako základ pro příští omáčku. V hrnci si rozehřejeme plátek másla, zasypeme třemi lžícemi cukru, necháme rozpustit (pozor na zhnědnutí, karamel má tendenci zhořknout) a přidáme ocet.Necháme odpařit a přilijeme studený vývar s mlékem, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku.Metličkou stále prošleháváme, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme půl hodiny (za občasného prošlehávání metličkou) provařit, poté přidáme nasekaný kopr a smetanu pokojové teploty (aby se omáčka nesrazila), necháme projít varem a vypneme.Dochutíme solí či pár kapkami citronu a zjemníme lžičkou másla. Omáčku podáváme s masem, které jsme ohřáli ve vývaru a bramborem či knedlíkem.

Poznámka k receptu na Koprová omáčka s karamelovým základem:
S karamelovým základem s octem je omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu. Poctivě jsem prošla všechny zdejší "koprovky", ale tento způsob ochucení jsem zde nenašla.Snad některé začínající kuchařce pomůže. Inspirovala jsem se šéfkuchařem Titem Eliášem (Apetit 7/11).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koprová omáčka s karamelovým základem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: chocolate (Lucie)
  • Datum vložení: 14.05.2012
  • Počet porcí: cca 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 500 ml hovězího vývaru, 300 ml smetany pokojové teploty, 200 ml mléka, svazek kopru, sůl, pepř, silnější plátek másla, 2-3 PL cukru, 4 PL octa, mouka na zahuštění (cca 2-3 PL) na vývar:500 g hovězí loupané plece (nebo hovězí kýty), 2 velké mrkve, 1 petržel, plátek celeru, cibule, 5 ks nové koření, 5 ks celý pepř, sůl PL=polévková lžíce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koprová omáčka s karamelovým základem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koprová omáčka s karamelovým základem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koprová omáčka s karamelovým základem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist